El Raimat Arts Festival es presenta al Cercle del Liceu de Barcelona

13/09/2023

La presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida (FCRL) i responsable del Castell de Raymat, Elena de Carandini Raventós, amb el pianista i compositor Albert Guinovart, han presentat aquest matí al Cercle del Liceu de Barvelona la segona edició del Raimat Arts Festival (RAF) , el qual se celebrarà del 6 al 8 doctubre a Lleida i Raimat.

El RAF, organitzat pel Castell de Raymat a benefici de la FCRL, és un esdeveniment pioner a Espanya que fusiona música, art, gastronomia i vi en una trobada única i amb un propòsit: impulsar projectes amb triple impacte: social, econòmic i ambiental , que transformin el territori.

"Estem molt contents de presentar el Festival en aquest espai tan especial, caracteritzat per ser un dels epicentres de la cultura catalana", ha ressaltat Elena de Carandini. “Des de l'organització del Festival creiem fermament al poder de la música i la cultura i per això seguim apostant per organitzar un concert de música clàssica amb alguns dels artistes més prestigiosos de l'escena internacional, sempre amb la finalitat de servir d'aparador per presentar projectes que generin un impacte positiu al territori. Aquest any, el nostre focus se centra en la reducció de la petjada hídrica i la regeneració de l'aigua per contribuir a pal·liar la crisi hídrica que pateix la província de Lleida”, ha assenyalat.

“Per mi és un plaer formar part d'aquesta nova edició del Raimat Arts Festival. A més, no conec cap festival lligat a una iniciativa social com aquesta”, ha apuntat Albert Guinovart. “Estic emocionat de poder compartir aquesta experiència amb altres artistes aclamats a tot el món i tot això en un entorn tan especial com és Raimat i Lleida”, ha conclòs Guinovart.

Dentre la gran varietat de propostes que ofereix el Festival, destaca el concert de dissabte a la nit. Els Cellers Raimat acolliran un concert on actuaran el guitarrista Pablo Sáinz-Villegas, que alhora és el director artístic de la present edició, la soprano Raquel Lojendio i el pianista i compositor Albert Guinovart. Aquests músics, de fama internacional i que han actuat en alguns dels millors escenaris del món, interpretaran algunes de les peces més cèlebres de compositors nacionals i internacionals d'ahir i avui com Giacomo Puccini, Pau Casals, Wolfgang Amadeus Mozart, Isaac Albéniz o Enric Granados.

Infolleida