El PSC d’Almacelles descarta entrar al govern, ara en minoria

01/10/2024

Després de l’expulsió per decret de l’alcalde dels dos edils d’En Comú per “deslleialtats” | Els socialistes recriminen a l’equip de govern “menyspreu”

El PSC d’Almacelles descarta formar part del govern municipal que s’ha quedat en minoria després que dissabte passat l’alcalde, Joan Bosch (Amunt Almacelles-Ara Pacte Local), apartés de l’equip de govern els dos edils d’En Comú, Montse Cortasa i Marc Dalmau, per decret. L’executiu municipal queda ara format pels tres edils d’Amunt Almacelles i els dos d’ERC davant els dos expulsats d’En Comú, els quatre de Junts i els dos del PSC.

Bosch ja va indicar que s’intentaria buscar consensos amb els partits a l’oposició, bé per arribar a un acord de governabilitat de cara als propers dos anys, o puntuals per aprovar projectes en els plens que se celebren cada dos mesos. El portaveu socialista, Òscar Garcia, va remarcar que atesa la trajectòria que Amunt ha mantingut en aquest gairebé any i mig després de les eleccions municipals del 28 de maig del 2023 “és francament complicat que arribem a un acord per la seua actitud de retret i menyspreu en les nostres intervencions”.

Queda la possibilitat d’obrir negociacions amb Junts, que va obtenir el major nombre de vots, malgrat que la seua portaveu, Vanesa Olivart, va indicar que “ningú no s’ha posat en contacte amb nosaltres de moment”. Va assenyalar que “no descartem cap possibilitat, ni que sí no que no”.

L’alcalde va confirmar que no s’ha posat en contacte amb ningú, tan sols ha comunicat la nova situació als treballadors municipals perquè li passin la informació sobre les regidories que ocupaven els edils d’En Comú: Desenvolupament Econòmic i Recursos Humans, entre aquestes. Cortasa i Dalmau asseguren que no hi havia motius de pes per a aquesta resolució.
Infolleida