El préssec, producte estrella de la 26a fira d’Alfarràs

02/10/2019

Se celebrarà els dies 5 i 6 d’octubre i tindrà des de rutes ornitològiques, música, jornades i ponències, passant per les exposicions de cotxes antics, gastronomia, o tallers i acabant pels concursos i homenatges

La diputada Helena Martínez i el diputat Ramon Cónsola han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 26a Fira del Préssec d’Alfarràs, que se celebrarà els dies 5 i 6 d’octubre. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat amb les intervencions de la regidora de Fires i Festes d’Alfarràs, M. Rosa Gràcia, i de la regidora de Cultura i Joventut, Margareth Ojeda.

 

Una edició més, el programa de la fira ofereix un ampli ventall de possibilitats als visitants, amb activitats que van des de les rutes ornitològiques, música, jornades i ponències, passant per les exposicions de cotxes antics, gastronomia, o tallers i acabant pels concursos homenatges.

 

En aquest sentit s’ha manifestat Ramon Cónsola que ha dit que, tot i que la pagesia no està passant per uns bons moments, certàmens com aquests ajuden a dinamitzar-lo i a donar a conèixer l’esforç i el treball que fa tota la gent que dedica la seva vida al camp.

 

Helena Martínez ha destacat, per la seva banda, que aquesta fira barreja a la perfecció àmbits com el de la gastronomia amb els de l’oci.

 

Així, les activitats que estan directament relacionades amb el préssec el dia 5 es faran ponències a l’Escola Agrària, sobre ‘Reptes de futur del Préssec de Pinyana’, o la presentació dels plats del concurs gastronòmic, categoria “postres amb préssec de Pinyana” d’Alfarràs, que tindrà lloc a l’Ajuntament. Per la tarda destaca l’elecció dels millors préssecs en les categories groc i roig; o la ‘Cuita del préssec’, demostració del procés d’elaboració del préssec en conserva, a càrrec de l’Associació de Mestresses de Casa i del Grup d’Esplai El Segrià d’Alfarràs, a l’estand del Tast Gastronòmic de l’Ajuntament.

 

Per la jornada del diumenge dia 6 es repetirà la demostració del procés d’elaboració del préssec en conserva; la xerrada a càrrec de la dietista i nutricionista, Naila Martínez, sobre “Aprendre a llegir etiquetes que no duu el préssec”, i els concursos gastronòmic, el ‘Corre-préssec’, a la millor tapa amb préssec, i el trofeus als millors préssecs groc i roig.

 

Aquesta activitat central es combina, per exemple, amb el XIV Màster de Pesca a mosca del Ribagorçana 2019, que se celebrarà els dos dies, l’exposició de cotxes antics del Club de Vehicles Històrics de Lleida, al recinte firal; la presentació de la pàgina web “e-RRÀS, Alfarràs Online” a càrrec de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs; o la xerrada a càrrec de Miguel Garcia Redondo sobre “Què és l’orgonita? Per a què serveix?” organitzat per la botiga Espígol d’Alfarràs.

 

Margareth Ojeda ha destacat la importància del canvi d’ubicació de la fira, desplaçant-se fins al centre de la vila, per recuperar la presència dels comerços locals. D’aquesta manera, en només un any s’ha passat de tenir dos comerços locals a uns trentena, dels 60 que hi ha previstos.

 

Destaca també l’homenatge que es farà el mateix diumenge als esportistes d’elit Maria Banlles i José Gómez.

Infolleida