El president de la Diputació inaugura respectant les distàncies de seguretat i amb mascareta el Parc Màgic d’Almenar

05/09/2020

Ocupa 2.200 m2 i està concebut com un espai de descoberta i d’oci en contacte amb la natura, i compromès amb el medi ambient.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dissabte la inauguració del Parc Màgic d’Almenar.

Talarn, que ha estat acompanyat el vicepresident quart, Ferran Accensi, i per la diputada Helena Martínez, ha estat rebut per l’alcaldessa M. Teresa Malla, i per Toni Bosch, president en funcions del Consell Comarcal del Segrià, a més de membres de la corporació municipal.

En la seva intervenció, Talarn ha destacat que el Parc Màgic és una aposta de l’equip de l’alcaldessa M. Teresa Malla i ha reivindicat, en aquest sentit, el paper dels ajuntaments com a motors de la millora de les viles i de la convivència dels veïns i veïnes dels diferents municipis. És en aquest punt on el president de la Diputació situa el paper del Parc Màgic, com a espai d’aprenentatge de la natura i com a un element més que s’ofereix a la població d’Almenar.

Joan Talarn s’ha referit també a la singularitat del Parc Màgic, “un espai únic”, perquè “no n’hi ha un d’igual en tot el territori”, una proposta que s’afegeix a altres ja existents, com ara el Camí del Riu, el Clot de la Unilla, o el temple de Santa Maria, i que fan d’Almenar un lloc on “dona gust viure”. Per tot plegat, el president ha acabat desitjant a les famílies d’Almenar que puguin gaudir al màxim d’aquest nou espai, del que ha dit que també serà una contribució per tal de superar l’actual situació de crisi sanitària.

En acabar els parlaments, les pubilles i hereus d’Almenar han procedit a deixar anar uns globus per inaugurar el parc, mentre que Joan Talarn ha fet el descobriment de la placa commemorativa. Posteriorment han efectuat un recorregut pels diferents espais temàtics del parc que ha acabat amb un espectacle a càrrec de la companyia lleidatana SAC Espectacles.

El Parc Màgic d’Almenar és, segons ha explicat l’alcaldessa, un parc temàtic ubicat a la entrada del municipi per la N-230 que compta amb una extensió de 2.200 m² i accés adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Està pensat per a un públic de totes les edats, on petits i grans poden jugar, gaudir de la natura i deixar córrer la imaginació tot descobrint un món de fantasia ple de nans, fades, follets i altres éssers fantàstics, com el Ratolinet Pérez, el Patufet o la Rateta Presumida.

És, a més, un parc compromès amb el medi ambient, ja que s’ha cercat la màxima eficiència que permet l’estalvi energètic i s’han utilitzat recursos naturals, minimitzant l’alteració del medi ambient, recuperant plantes autòctones i permetent gaudir de la natura en tota la seva plenitud. De fet, és un equipament que pertany al sistema verd. Està finançat exclusivament per l’Ajuntament d’Almenar i l’empresa municipal Elèctrica d’Almenar (EDA).

Dins el parc es poden dur a terme activitats (jugar, practicar esport, llegir, fer un mos, gaudir de la natura i de la vida sana, esbargir-se,...) en els diferents espais en els quals està dividit: zona de pícnic (‘Pa amb vi i sucre’), biblioteca oberta (‘Pati Blau’), zona de fantasia (‘El Bosc Encantat’), zona de jocs, zona d’estiraments, zona biosaludable, passeig (‘La Rambla’), El llac dels bandolers, El camí del Bosc, El camí de la Felicitat i El camí de la Vida.

Per a la inauguració, els veïns que hi han volgut assistir s’han hagut d’inscriure prèviament. Tot i que la capacitat és de 500 persones assegudes/800 persones de peu, en la jornada d’avui, degut a les circumstàncies de la pandèmia, hi han pogut accedir un màxim de 200 persones que s’han dividit en grups de 10 per seguir els diferents espectacles que s’han fet per a l’ocasió, l’esmentat de SAC Espectacles i el d’una altra companyia lleidatana, Nopatiskos.

Es tracta, doncs, d’un lloc per deixar-se seduir per la natura, però també d’un espai de descoberta i aprenentatge, de trobada i d’oci, tot plegat promovent l’ús respectuós i sostenible del Parc, preservant els seus valors naturals.​
Infolleida