El Premi de Relats Curts ‘Històries vives del Segrià’ obra convocatòria

19/01/2023

Els originals es podran presentar fins al 20 d’abril i optaran a un primer premi de 650€ i un accèssit de 250€

El Premi de Relats Curts ‘Històries vives del Segrià’ ha obert la convocatòria corresponent a la seva edició del 2023, en què el certamen compleix deu anys de trajectòria. Es tracta del premi amb més antiguitat que organitza l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià.

El guardó, que compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, té com a objectiu fomentar la llengua catalana i promocionar la comarca del Segrià a través de la narrativa. Està obert a persones majors de 16 anys residents a la Unió Europea.

Els originals que concorrin al premi han d’estar escrits en llengua catalana, amb una temàtica referida a la comarca o als municipis del Segrià i incloure fets i esdeveniments versemblants. Els relats han de ser inèdits, no premiats en cap altra convocatòria i signats per un únic autor o autora.

Les obres es poden presentar fins al 20 d’abril de 2023, ja sigui presencialment a la seu del Consell Comarcal del Segrià o bé per correu postal certificat (carrer del Canyeret, 12, 25007 Lleida) o a través de la Seu Electrònica del Consell Comarcal del Segrià per instància general (https://ccsegria.eadministracio.cat). Cal que les obres es presentin de manera anònima i que en el text únicament hi consti el títol del relat.

Pel que fa als premis, es fixa un primer premi de 650€ per a l’obra guanyadora i un accèssit de 250€. A més, l’obra guanyadora i l’accèssit formaran part d’una publicació de caràcter biennal promoguda pel Consell Comarcal del Segrià. En l’esmentada publicació s’hi podran incloure altres obres que no hagin estat premiades.

Quant al jurat, estarà format per les escriptores Marta Alòs i Montse Sanjuan, la cap de l’àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla, un/a tècnic/a del Consorci de Normalització Lingüística i la persona guanyadora del premi en l’edició 2022, en aquest cas, Josepa Sopeña.

Podeu consultar les bases completes del Premi de Relats Curts a la pàgina web del Consell Comarcal del Segrià.

Infolleida