El Musiquem Lleida!, amb 23 concerts de deu formacions

25/09/2019

Del 4 al 6 d’octubre, amb una estrena europea de clausura de la Coral Shalom

L’edició número 14 del festival Musiquem Lleida!, del 4 al 6 d’octubre, oferirà 23 concerts a càrrec d’una desena d’artistes i conjunts musicals de gèneres tan diversos com el clàssic, el folk o el cant coral, que es desenvoluparan en set espais públics i equipaments culturals de Lleida. La Coral Shalom, organitzadora de l’esdeveniment, hi posarà com cada any la cirereta amb un concert a l’Auditori Enric Granados, que en aquest cas serà molt especial: l’oratori Isaiah per a coral, solista, orquestra de corda i piano, del compositor nord-americà Stephen Anderson. La peça, estrenada el 2013 a la North Carolina University, podrà sentir-se per primera vegada a Europa com a colofó del festival lleidatà i amb el mateix compositor de convidat d’excepció.

El restaurant L’Espurna va acollir ahir la presentació del certamen a càrrec de la directora de la coral, Carme Valls, i amb la presència del regidor de Cultura, Jaume Rutllant; la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Estefania Rufach; i el delegat de Cultura de la Generalitat, Miquel Àngel Cullerés, en un acte amb acompanyament musical a càrrec de tres joves intèrprets de Lleida. Rutllant va convidar els organitzadors a “continuar buscant espais menys convencionals per atansar la música a nous públics”.

Rufach va destacar el suport de l’IEI per traslladar el festival també pel territori, aquest any amb recitals també a Camarasa, els Omellons, Solsona i Agramunt. Cullerés va valorar la “transversalitat” del festival musical respecte a àmbits com la gastronomia, el patrimoni o la literatura.

En aquest sentit, Valls va destacar l’augment d’activitats de l’apartat Més Musiquem, de l’1 a l’11 d’octubre, amb cites de cine a l’Screenbox Funatic; de llibres a l’IEI i les llibreries Caselles i la Sabateria; de cuina al supermercat Sunka, i d’art i música a la Fundació Sorigué. El pressupost del festival es manté entorn dels 45.000 euros.

Infolleida