El mural ‘Memorias’ de Sara Rubio i Víctor García, guanyador del 3r Torrefarrera Street Art Festival

13/09/2019

Després de les tres primeres edicions, s’han pintat 3.170 m2 de parets distribuïts per tot el municipi, amb un total de 35 murals a l’aire lliure

Aquest dijous, 12 de setembre, en el marc de la Festa Major de Torrefarrera, s'han donat a conèixer els premis del jurat del 3r Torrefarrera Street Art Festival. El jurat ha atorgat el primer premi (1.000 euros) a Sara Rubio i Víctor García (Huelva), autors de l'obra “Memorias”. El segon premi del certamen, dotat amb 500 euros, ha estat per a l'artista Collignon Damien (París), per la intervenció mural titulada “Graffaune Wolf”.

 

El jurat, que està format per l'Ajuntament i l'organització del festival, ha premiat les dues millors obres d'acord a criteris d’adaptació a l’entorn, qualitat artística i nivell de definició en l’acabat de l’obra.

 

“Memorias” de Sara Rubio i Víctor García, el mural distingit amb el primer premi, està ubicat en una paret de 150 mdel carrer Poble Sec núm. 15. Es tracta d’una reflexió sobre com ens comunicàvem abans i com ho fem ara. Pretén incitar la gent a sortir de casa, a reunir-se, a jugar i en definitiva a gaudir de l'entorn del poble, a explorar-lo i compartir moments amb els veïns.

 

Per la seva banda, “Graffaune Wolf” de Collignon Damien, guanyador del segon premi, està ubicat en una paret de 84 m2 del carrer Segrià núm. 59. És un mural d'estil dinàmic, geomètric i modern que desprèn positivisme. Els quatre llops del mural representen la protecció del grup, el reagrupament dels valors, de les coses i l'esperit familiar.

 

Millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, organitzat per tercer any consecutiu pel consistori per dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social. El festival està organitzat per l’Ajuntament de Torrefarrera i El Drac Màgic Events, i compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i Montana Colors.

 

Després de les tres primeres edicions, s’han pintat 3.170 mde parets distribuïts per tot el municipi, amb un total de 35 murals a l’aire lliure.

 

Per escollir el guanyador del premi del públic, aquesta nit (a les 00.00 hores) i fins al 16 de setembre es posarà en marxa la votació online a través d’un enllaç que s’habilitarà a la pàgina web de l’Ajuntament de Torrefarrera (www.torrefarrera.cat). El pròxim dimecres, 18 de setembre, es farà públic el mural més votat pel públic, que s’endurà un premi de 500 euros.

 

Relació d'artistes o col·lectius artístics que han participat en el 3r Torrefarrera Street Art Festival:

 

  • Fernando León (Holanda)
  • Hooi San Koh (Caryn Koh) (Kuala Lumpur, Malàisia)
  • Sara Rubio i Víctor García (Huelva)
  • Dante Carlos Marquez Jimenez (Múrcia)
  • Collignon Damien (França)
  • Alejandra Barahona (Guatemala)
  • Anna Repullo (Barcelona)
  • Quim Turina (Barcelona)
  • Oriol Arumí (Lleida)
Infolleida