El monestir d’Avinganya torna a obrir les portes coincidint amb la floració

15/02/2023

A partir del proper cap de setmana (18 i 19 de febrer) i amb entrada gratuïta

Un any més, coincidint amb la temporada de la floració, el monestir d’Avinganya torna a obrir les seves portes a partir del proper cap de setmana (18 i 19 de febrer).

 

Com en anteriors temporades, i de forma excepcional, aquest element patrimonial arquitectònic restarà obert tots els caps de setmana fins al 18 i 19 de març, en horaris de matí i tarda (de 10.30 a 13.30 hores i de 15.30 a 18.30 hores). Durant la resta de l’any, el monestir obrirà portes el primer i tercer dissabte i diumenge de mes, en horaris de 10.30 a 13.30 hores.

 

En el període de vacances de Setmana Santa (7, 8 i 9 d’abril) també restaran obertes les instal·lacions al públic. Com també ja és habitual, el mes d’agost restarà tancat. L’entrada és gratuïta i no cal fer reserva per fer la visita.

 

El visitant podrà conèixer la història del primer temple trinitari de la Península Ibèrica a través de les seves dependències i la projecció d’un audiovisual, aprofitant la bellesa del paisatge de l’entorn del monestir.

 

El convent (s. XIII-XIX) va ser reformat per primera vegada per la família Montcada durant el segle XIV, i posteriorment, en època barroca (s. XVII). Destaquen també les restes àrabs com a precedent agropecuari del vell monestir.

 

Infolleida