El Lucio ja corre amb la bicicleta

14/03/2022

Una campanya solidària va recaptar gairebé 10.000 euros per comprar una bici a un nen de 12 anys d'Albatàrrec que té hemiplegia

El Lucio ja corre amb la seua bicicleta adaptada. Aquest nen de dotze anys d’Albatàrrec, que té hemiplegia o paràlisi al costat esquerre del cos des que va nàixer, la va estrenar oficialment ahir i en gran per poder practicar un esport que l’apassiona com és el ciclisme. Ha estat gràcies a una campanya de crowdfunding que ha permès recaptar 9.875 euros en tot just tres mesos gràcies a la iniciativa de Sònia Sarrat, que ha estat la seua professora d’educació física a l’Escola Sant Salvador d’aquesta localitat del Segrià.

L’acte, malgrat la pluja de primera hora, es va celebrar ahir al matí a Albatàrrec i va comptar amb dos padrins d’excepció: el pilot Isidre Esteve i l’exciclista professional Melcior Mauri. Esteve va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a una pedalada d’uns 35 quilòmetres que va congregar uns vuitanta participants, més d’una trentena dels quals amb bicis adaptades, i també membres del Club Ciclista Terraferma i veïns. Mauri va participar en el recorregut per camins de Montoliu, Torres de Segre, Sudanell i Utxesa. “El Lucio estava eufòric, com en un núvol, perquè era i s’ha sentit el protagonista. S’ha cansat amb la ruta però ha estat feliç”, va comentar Sarrat

Isidre Esteve i Melcior Mauri van assistir ahir a un acte en el qual es van fer dos donatius

Abans de la ruta es van fer els parlaments i els impulsors van fer dos donatius amb els diners que han sobrat amb la campanya. Concretament, van donar 750 euros per a la delegació lleidatana de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i 2.500 euros per a l’Associació Àrea Adaptada de Terrassa que dirigeix Albert Font per la seua implicació amb aquesta iniciativa.

Sònia Sarrat va afirmar que “estem molt contents per com ha sortit tot”. A més, van comptar amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de la Fotografia de Lleida. Una dotzena dels seus membres va fer fotos al llarg de tot el recorregut. Els participants podran accedir pròximament a les imatges per immortalitzar aquest gran dia.

SEGRE.COM