El govern de la Diputació informa el Consell Comarcal del Segrià i les alcaldies de la comarca del pla de xoc per combatre la crisi sanitària i de serveis provocada per la COVID-19

28/04/2020

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el vicepresident Jordi Latorre destaquen davant les alcaldies que l’objectiu és compensar les pèrdues en la gestió ordinària a causa de les accions per lluitar contra l’expansió de la malaltia

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el vicepresident Jordi Latorre han iniciat aquest dimarts 28 d’abril la roda de reunions telemàtiques amb els consells comarcals, el Conselh Generau d’Aran i els seus respectius consells d’alcaldes per tal d’explicar en detall el pla de xoc aprovat al ple el passat divendres, 24 d’abril, i atendre les demandes i consultes que els consells i els ajuntaments puguin realitzar. La primera trobada telemàtica ha estat amb el Consell Comarcal del Segrià.

Durant la trobada s’han exposat els eixos bàsics sobre els quals pivota aquest pla, que vol dotar de liquiditat i eficàcia econòmica ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals per un valor de 15 M€ i que corresponen al Pla de Salut i Hàbits Saludables, i els plans de Cooperació Local i Comarcal de la Diputació davant la situació generada per la malaltia COVID-19.

Cal recordar que aquest pla de xoc té com a novetats respecte d’altres la seva immediatesa a l’hora d’atorgar-se els ajuts amb un decalatge inferior als 40 dies i que podran ser justificats fins al 31 de març de 2021.

El president Joan Talarn ha destacat que “la principal virtut d’aquest pla de xoc és el termini superreduït en el qual els ajuntaments i consells comarcals podran disposar dels diners a les seves arques en el període d’un mes, perquè és necessari que els consistoris ara disposin de liquiditat”.

En la mateixa línia, el vicepresident Jordi Latorre ha concretat que “els ajuntaments han de ser els actors principals en la recuperació econòmica dels municipis i amb aquest pla pretenem compensar les pèrdues en la gestió ordinària al món local causada per la lluita contra la COVID-19”.

Talarn i Latorre han destacat que en els propers plens s’avançaran les altres línies de subvencions previstes al pressupost del 2020, però que ara també tindran en comú mecanismes que els facin més simples, àgils i de disponibilitat ràpida.

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Massot, ha agraït la informació i “el suport que aquest pla representa per als ajuntaments”. També s’ha interessat per les previsions de cara a la campanya de la fruita. Talarn i Latorre s’han emplaçat a una reunió prevista en els propers dies amb les alcaldies més directament implicades per tal de debatre necessitats i solucions conjuntament amb les recomanacions que faci al respecte del Departament de Salut de la Generalitat.

El calendari de reunions continua demà amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Infolleida