El Festival Treubanya de Torrefarrera tanca la 3a edició amb més d'un miler d'espectadors

22/05/2023

La programació, centrada en les noves masculinitats, va captivar tant el públic familiar com els i les adolescents i joves

El Festival Treubanya de Torrefarrera va cloure ahir la tercera edició amb èxit de públic. Més d'un miler d'espectadors, entre públic familiar i joves i adolescents, van passar pels diferents espectacles programats durant tot el cap de setmana i centrats enguany en les noves masculinitats.

 

En total es van dur a terme quinze espectacles i activitats de diferents disciplines artístiques com teatre, jocs, circ, cinema, música, cercaviles i contes, a càrrec de dotze companyies, set de Lleida i cinc de catalanes.

 

Cal destacar especialment l'espectacle inaugural "Ombres", a càrrec del grup de Teatre Jove de Torrefarrera i amb la col·laboració de l’Associació Anti Sida de Lleida, sota la direcció d’Hèctor Gonzàlez i Eloi Ponce, per la seva immersió en la construcció de la masculinitat en les diferents etapes de la vida. Un relat que va fer reflexionar a totes les persones assistents.

 

Entre els espectacles reflexius i emocionants, també hi va haver l’actuació del grup lleidatà Campi qui Pugui, amb l’obra “La casa més petita”, i “Anònimes”, de la companyia 4Contes. Justament aquest últim va ser l'aposta en horari nocturn, una de les novetats d'aquesta tercera edició.

 

Des de l'organització celebren l'èxit d'assistència i asseguren que el festival tindrà continuïtat el pròxim any amb una nova edició. L'alcalde de TorrefarreraJordi Latorre, valora que "aquesta tercera edició ens ha permès consolidar el festival i assolir el que vam desitjar quan el vam concebre". 

Infolleida