El Festival Cruïlla desembarca al Baix Segre amb un maridatge de música, gastronomia i paisatge

25/01/2024

Se celebrarà el dia 9 de març a Aitona, Alcarràs, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses i Torres de Segre i destaquen, entre d’altres, els concerts d’Stay Homas i Albert Pla, o les actuacions dels lleidatans Selva Nua i Renaldo & Clara, entre d’altres

La vicepresidenta i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; la diputada i alcaldessa de Soses, Sandra Marco; el director dels ST de Cultura a Lleida, Albert Turull, i el director del Cruïlla Baix Segre, Gerard Birbe, han presentat aquest dijous, a la sala de premsa del Palau de la Diputació, el ‘Festival Cruïlla Baix Segre: Festa de la floració’, que tindrà lloc el proper 9 de març a Aitona, Alcarràs, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses i Torres de Segre organitzat pel Festival Cruïlla, els departaments d’Empresa i Treball, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i Cultura de la Generalitat, i la col·laboració de la Diputació de Lleida.

 

L’organització pretén fusionar els paisatges de colors de la floració dels camps d’arbres fruiters de préssecs, nectarines i paraguaians, amb música i gastronomia, en un projecte que Gerard Birbe ha qualificat com a “nou”.

 

Rosa Pujol ha destacat l’aposta del festival pel Baix Segre. “Els alcaldes i alcaldesses ens hem de sentir orgullosos del que pot passar el 9 de març a les nostres terres. Unirem cultura, música, patrimoni i paisatge, que és la realitat que tenim als nostres camps amb aquests mapes de color rosa que ofereixen els nostres camps”.

 

Albert Turull ha destacat la importància que aquest projecte tingui el suport dels tres departaments de la Generalitat “que han treballat conjuntament perquè els esdeveniments enogastronòmics i culturals d’arreu del territori siguin tractors de l’oferta turística del país”. L’aportació econòmica serà de 155.000 €.

 

De la seva banda, Sandra Marco ha afirmat que cada poble aportarà  les seves potencialitats al festival, “uns amb les boniques flors dels cirerers, uns altres combinades amb les flors dels presseguers i ametllers, i amb mars de camps rosats i blancs. Un espectacle de la natura on el riu Segre hi té un paper molt important”.

 

Gerard Birbe ha destacat que hi haurà 12 hores de programació ininterrompuda en 9 espais dels diferents municipis. Així, els concerts seran tots de petit format -màxim d’unes 300 persones-, excepte el d’Aitona, que té un ampli aforament. Birbe ha assenyalat que “per nosaltres va ser molt important que els municipis del Baix Segre volguessin ser-hi tots junts, i ha destacat que “així promovem un turisme de proximitat i, posem en valor elements que creiem que són fonamentals per tots, com són l’agricultura i la gastronomia de proximitat”.

 

El camp de futbol d’Aitona acollirà els concerts del trio del pop català ‘Stay Homas’, i l’espectacle d’Albert Pla amb ‘The Surprise Band’. Però aquestes no seran les úniques formacions que participaran en el festival. Així, Clara Peya, Renaldo & Clara, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, DJ Miqui Puig, Delafé, David Carabén, la Mercabanda, Júlia Colom i Selva Nua, UK Ventura, Ponent Roots i Carlitos Miñarro completaran un ampli cartell de propostes musicals.

 

La venda d’entrades per al concert central, a Aitona, ja fa setmanes que està oberta al preu de 20 €. Per a la resta de propostes es podran adquirir entrades al preu de 5 €.

 

El Cruïlla Baix Segre pren el relleu del Cruïlla DO Terra Alta, celebrat l’any 2023 a Batea i que va significar que el festival Cruïlla sortís, per primera vegada, de Barcelona.

 

El programa s’iniciarà a les 11.30 hores a Seròs, amb l’actuació de Júlia Colom, i la de Renaldo & Clara, que ho faran a Torres de Segre. La programació seguirà, a les 13.15 hores, a Aitona, amb Clara Peya; Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, estaran a la Granja d’Escarp, i Mercabanda, a Soses, on hi haurà un dinar popular.

 

Per la tarda, a partir de les 16.00 hores, David Carabén, actuarà a Alcarràs, i Delafé, ho farà a Massalcoreig. El plat fort, serà, a les 18.00 hores amb el concert d’Stay Homas i d’Albert Pla amb ‘The Surprise Band’, a Aitona, per cloure la jornada. Durant tot el dia s’habilitarà l’anomenat ‘Espai Village’, a Alcarràs, que funcionarà com a punt d’informació, i on també actuarà Selva Nua (14.30 hores), així com UK Ventura, Ponent Roots i Carlitos Miñarro, al llarg de la jornada.

 

La compra d’entrades es pot fer a: www.concerts.cruillabarcelona.com  i a www.seetickets.com

 

Infolleida