El desbordament del torrent de la Femosa afecta també al Segrià

25/10/2019

Alguns pagesos de la Copa d'Or han perdut tota la seva producció

El desbordament del torrent de la Femosa a conseqüència del temporal de pluges va causar nombrosos danys materials, sobretot a Les Garrigues, però també al Segrià. A Lleida, alguns pagesos de la Copa d'Or han perdut tota la seva producció per les inundacions, i al pas del torrent pel Camí d'Albatàrrec, part dels camps s'han ensorrat.

Aquest és l'aspecte del Camí d'Albatàrrec passades més de 24h del desbordament del Torrent de la Femosa. Aquí les afectacions de l'aiguat no tenen precedents i fins i tot la força del torrent s'ha emportat per endavant la meitat d'un bancal de pereres. Hi ha veïns, com l'Adrià que estimen unes pèrdues properes al 100% de la producció de fruita.

Per la seva banda, els sindicats agraris fan una crida perquè l'administració prengui mesures amb un pla de xoc i els afectats puguin cobrir les pèrdues.

El desbordament de la Femosa ha causat nombrosos danys des de les Borges Blanques fins a la seva desembocadura al Segre. La matinada de dimecres els Bombers van rescatar un home atrapat al seu vehicle i moltes vies properes al torrent segueixen tallades.

Joan Llompart