El copresentador del ‘Cuines’ Arnau París posa en valor els productes de proximitat a la VIII Fira de la Il·lustració i la IV Fira Tasta'm d’Almacelles

22/05/2023

La clausura ha anat a càrrec de la Maria Herrero de Cal Micalet

Almacelles ha celebrat aquest diumenge la jornada de clausura de la VIII Fira de la Il·lustració i la IV Fira Tasta'm, que ha ofert durant tot el cap de setmana amb una àmplia oferta d'expositors, artesans, espectacles i actuacions per a tots els públics, i que aquest diumenge ha comptat amb la participació del copresentador del programa ‘Cuines’ de TV3 i guanyador de la novena edició de Masterchef, Arnau París, qui ha dut a terme un xoucooking que ha servit per posar en valor els productes de quilòmetre zero que s’elaboren a Almacelles. En concret, ha elaborat una amanida de llegums i maduixes, una vedella amb salsa de mostassa i unes postres de cireres saltejades amb nata.

 

La cloenda de la Fira de la Il·lustració 2023 ha anat a càrrec de la Maria Herrero de Cal Micalet. Durant l’acte, l’alcaldessa Vanesa Olivart ha agraït “l’esforç i el treball d’aquests dies previs a totes les persones qui heu fet possible aquesta Fira de la Il·lustració i Fira Tasta’m d’Almacelles. Gràcies per deixar-nos explicar al món totes les coses meravelloses que sabem fer des d’Almacelles”, ha dit. Per la seva banda, Maria Herrero, una jove almacellenca que ha apostat per quedar-se al poble i ha assegurat la continuïtat de la Carnisseria de Cal Miquelet, ha donat a conèixer la seva història: “Moltes vegades, volem mirar tant lluny que no veiem que les millors oportunitats són les que tenim al costat de casa”, ha dit.

 

La Caminada solidària amb 200 participants enceta els actes de matí

La jornada ha començat a les 9 hores amb la segona edició de la Caminada de la Il·lustració en favor d'AFANOC, l’associació dedicada a ajudar a les famílies amb nens i nenes amb càncer, i que ha comptat amb un esmorzar solidari per a les 200 persones que hi han participat. L’Associació de Mestresses de Casa d’Almacelles hi ha col·laborat amb el repartiment de l’esmorzar.

 

 A les 10 hores, la fira ha obert les seves portes, per donar pas a una àmplia oferta d'activitats per a tota la família. A les 10.30 hores, l’espectacle de carrer ‘Bon dia Almacelles’ ha animat l'ambient amb les seves melodies en directe. Seguidament, a les 11 hores, l'espectacle itinerant ‘Bon dia, afrancesats!’ ha captivat l'atenció del públic amb les seves actuacions sorprenents.

 

Els més petits també han tingut el seu espai amb el conta-contes "El monstre del jardí", que ha tingut lloc a les 11.30 hores i ha estat una ocasió perfecta per als més menuts per endinsar-se en un món ple de fantasia i emocions. A les 12 hores, s'ha realitzat un vermut acompanyat de l'actuació musical del duet Maria Fernández & Jordi López, que han posat l'ambient perfecte per gaudir d'un moment de relaxació i bon gust. Els Sons d'Època, un grup de músics de carrer, han continuat omplint la fira amb la seva música a les 12.30 hores. Al mateix temps, l'espectacle itinerant ‘A buscar viandes!’ ha sorprès els assistents amb les seves representacions artístiques.

 

Els actes de la tarda

A la tarda, la fira ha reprès l'activitat a les 16.30 hores i, a les 17 hores, l'espectacle itinerant ‘La tropa passa revista!’ ha recorregut els racons de la fira, captivant l'atenció dels assistents amb les seves actuacions teatrals. Els músics de carrer del grup Melodies Il·lustrades també han amenitzat l'ambient amb la seva música a les 17.30 hores.

 

A les 18:00 hores, ha tingut lloc un dels actes més esperats, el xoucooking a càrrec de l'Arnau París, guanyador de Masterchef 9 i copresentar del ‘Cuines’ de TV3, qui ha ofert una demostració amb productes de quilòmetre zero, i ha posat a l’abast de tothom les seves habilitats culinàries.

 

A les 18:30 hores, el conta-contes ‘El cavaller Capgròs’ ha captivat els més petits amb una història plena d'aventures i diversió i, a les 19 hores, l'espectacle itinerant ‘Els Il·lustres Il·lustrats’ ha recorregut els carrers de la fira amb les seves actuacions artístiques. A les 19.30 hores, l’espectacle ‘Adeu Almacelles’ ha posat l'ambient amb les seves melodies en directe i, finalment, a les 20 hores, s'ha realitzat la cloenda de la Fira de la Il·lustració 2023, a càrrec de la Maria Herrero de Cal Micalet.

Infolleida