El Consell del Segrià denuncia la deixadesa de l'ETT Noawork amb els treballadors confinats a Seròs

11/06/2020

Els Serveis Socials donen alimentació d'urgència a la quarentena de treballadors aïllats perquè l'empresa no se'n fa càrrec.

L'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià, en col·laboració amb el Banc d'Aliments de Lleida, ha portat 320 bosses d'aliments a l'alberg de Seròs per a què els 40 treballadors temporers que estan aïllats preventivament en aquest allotjament -després que un company de feina va donar positiu en Covid-19- puguin passar més d'una setmana de confinament.
Aquests ajuts d'urgència consten bàsicament d'aliments de primera necessitat, però també d'alguns productes d'higiene. El vicepresident del Consell Comarcal, Toni Bosch, denuncia que "els treballadors han estat dos dies sense menjar perquè l'Empresa de Treball Temporal que els va contractar, Noawork, no els ha donat cobertura alimentària durant l'aïllament com sí fan la resta d'empreses del sector de la fruita.
De fet, l'àrea de Serveis Socials del Consell ha hagut d'activar ajuts d'urgència que no li pertocaven." Dimarts a la nit, en tenir coneixement de la situació, treballadors de l'ens comarcal van fer una primera entrega de 40 bosses d'aliments i productes de primera necessitat als treballadors i la resta s'han portat aquest dijous.
D'altra banda, aquesta setmana el Consell Comarcal del Segrià ha reforçat el personal que es dedica al control i seguiment de la campanya de la fruita als diferents municipis de la comarca, així com a l'atenció social de les persones nouvingudes que ho necessiten.
A més de les dues tècniques de l'àrea d'immigració i nova ciutadania, a l'equip de treball s'hi van sumar dilluns dues treballadores socials i una psicòloga, gràcies a un programa del Servei d'Ocupació de Catalunya. També s'han incorporat altres treballadors i treballadores de l'àrea social en diversos ajuntaments del Segrià.
Consell Comarcal del Segrià