El Consell Comarcal del Segrià promou el consum de productes alimentaris de quilòmetre 0 amb el vídeo #TotsFemSegrià

19/06/2020

L'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià ha presentat aquest divendres un vídeo per promocionar el consum d'aliments de proximitat de la comarca, amb l'objectiu d'ajudar els petits productors a reactivar la seva activitat després de l'estat d'alarma per la pandèmia de la Covid-19.
El vídeo es difondrà a les xarxes socials del Consell Comarcal amb l'etiqueta #TotsFemSegrià i ha comptat amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya. Hi han participat set petits productors de diferents sectors alimentaris i diversos municipis del Segrià, que expliquen el seu projecte i la seva trajectòria familiar. La majoria, treballen per tirar endavant petites empreses familiars i han continuat l'activitat generació rere generació i incorporant-hi elements d'innovació o valor afegit, amb una especial cura amb el medi ambient i el territori.
Els protagonistes del vídeo són Mel Can Toni (Seròs), melmelades i conserves artesanes El Tossalet (Almenar), formatges artesans Cal Quitèria (Almacelles), oli d'oliva verge extra Aresté Teixidó (Seròs), Mel de l'Oest (Aitona), vedella de criança i elaboració d'embotits Cal Sargaire (Almacelles), i melmelades, sucs i almívars Cal Kika (Aitona).
La iniciativa forma part del Pla Estratègic del Segrià i dona continuïtat a les accions que ja ha impulsat anteriorment l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) del Consell amb l’objectiu de millorar la visibilitat i promocionar els productes locals, artesans i de qualitat i fomentar el consum de proximitat a la comarca del Segrià, com la publicació que es va fer a finals de març d'un directori de productors d'aliments de quilòmetre 0 amb servei a domicili durant el confinament.
Es pot trobar més informació dels productes de proximitat del Segrià a la pàgina web del Consell Comarcal: www.segria.cat.
Podeu veure el vídeo aquí:
https://www.youtube.com/watch?v=c6Sc6FXyrmc&feature=youtu.be
Consell Comarcal del Segrià