El Consell Comarcal del Segrià obre una Oficina de Pobresa Energètica per donar resposta a la gran quantitat de sol·licituds

09/06/2021

En el que portem d’any, s’han rebut més de 1.800 sol·licituds i es preveu que superin les 3.000 al llarg del 2021.

L’Àrea de Serveis Socials ha contractat una persona i s’ha obert una línia telefònica per tal d’atendre millor a les persones en situació de risc d’exclusió residencial per talls de subministrament d’electricitat, gas i aigua potable.
El Consell Comarcal del Segrià ha obert una Oficina de Pobresa Energètica per millorar l’atenció als veïns i veïnes de la comarca en situació de vulnerabilitat per tal de donar resposta a l’allau de sol·licituds d’aquest servei.
En concret, l’àrea de Serveis Socials ha contractat una treballadora social i una administrativa que s’encarregaran d’atendre les persones en situació de risc d’exclusió residencial davant dels talls de subministrament d'electricitat, gas i aigua potable per manca de pagament. Cal especificar que, el dret a tenir subministraments energètics està protegit amb la Llei 24/2015, coneguda com la Llei de Pobresa Energètica.
Amb aquest reforç de personal i centralització del servei es pretén, d’una banda, fer més àgil i eficient l’atenció a les persones usuàries i, de l’altra, alliberar d’aquesta tasca a la resta de treballadores socials del Consell. En el que portem d’any, s’han rebut més de 1.800 sol·licituds i es preveu que superin les 3.000 al llarg del 2021.
Per tal de facilitar l’accés a aquest servei, l’Oficina estarà oberta de dilluns a divendres i combinarà l’atenció al públic a la seu del Consell Comarcal amb les visites als municipis amb cita prèvia. S’hi pot contactar mitjançant el correu [email protected] o al telèfon 973980230.
L’any 2019 l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià va rebre 2.982 sol·licituds d’ajuts. L’any 2020 es van registrar 1.877 sol·licituds i es van protegir 352 nuclis de convivència, malgrat que durant l’estat d’alarma van quedar prohibits els talls en els subministraments d’energia, motiu pel qual va disminuir la demanda de protecció.
Consell Comarcal del Segrià