El Consell Comarcal del Segrià forma una vintena de professionals de serveis socials i de salut en matèria de violències masclistes envers les dones grans

15/10/2021

El curs, organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Segrià (SIAD), ha estat impartit per la docent de la UAB i Fundació Aroa, Catarina Alves.

El Consell Comarcal del Segrià ha acollit durant aquest dijous la primera sessió de la formació ‘Víctimes Invisibles: Dones Grans’, en la qual s’ha abordat el tema de les violències masclistes envers les dones grans. La formació, organitzada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ha anat a càrrec de Catarina Alves, docent de la UAB i Fundació Aroa, i investigadora principal de l’estudi elaborat per l’Observatori de la Igualtat de Gènere. En total hi han assistit 20 treballadores socials d'atenció primària dels Consells Comarcals del Segrià, la Noguera i l’Urgell. L’aprenentatge, que consta de dos sessions, té com a objectiu dotar d’eines i habilitats de sensibilització, prevenció i abordatge de les violències masclistes als i les professionals que treballen amb persones grans. En la primera trobada s’ha treballat el masclisme i l’edatisme com la base de les violències masclistes en les dones grans, incidint en quines són les tipologies de violència amb les que ens podem trobar i quines són les característiques principals a tenir en compte per un abordatge integral. En la segona sessió, que es farà dijous vinent, es parlarà sobre el paper dels i les professionals amb una mirada de gènere, les estratègies de detecció per a persones grans, i l’abordatge i les dificultats en la derivació a recursos. Aquesta formació va sorgir després de detectar la gran invisibilitat de les dones de més edat, així com del gran desconeixement de les especificitats de les formes i àmbits de les violències masclistes en aquesta etapa de la vida.
Consell Comarcal del Segrià