El comerç i les empreses d'Alfarràs denuncien que el confinament ofega els seus negocis

09/07/2020

Els clients de la Llitera i de la Noguera no es poden atansar i els del Segrià tenen problemes al ser una 'zona fronterera'

L'Associació de Comerciants i Empresaris d'Alfarràs ha editat un vídeo on denuncien les greus repercussions econòmiques que té pels seus negocis el confinament perimetral del Segrià pel Covid-19, doncs els ha barrat el pas dels clients de la Noguera i de la Llitera, les comarques veïnes que els proporcionen més fluxe de compradors i visitants. 'Vivim del fluxe de gent de 50 quilòmetres a la rodona', diu al vídeo Ester Mellado, vicepresidenta de l'Associació, que exigeix microconfinaments i no el tancament de tota la comarca. Alfarràs està situat al vèrtex nord del Segrià, última població de la comarca que creua la carretera N-230 i que limita amb les altres dos comarques esmentades, una de Lleida i l'altra d'Osca.
Explica Ester Mellado que a Alfarràs només hi han 13 casos de Covid-19 i que hi han ben pocs temporers de la fruita, i menys sense feina. Per això denuncia que llocs com Alfarràs, com altres del Segrià, han estat injustament confinats. "S'han de fer microconfinaments on hi ha els brots", repeteix la vicepresidenta de l'Associació, que qualifica de 'dura' la situació per la que esan passant els seus negocis, sense els clients de la Noguera ni de la Llitera. "Se'ns està desprestigiant a Catalunya i a Espanya, afegeix Mellado.
I els clients d'Almenar, la primera població del Segrià propera, tampoc ho tenen fàcil, denúncia Mellado, perquè quan els almenarencs pugen a Alfarràs es troben el control dels Mossos que vigila aquesta zona fronterera del Segrià i els demanen un certificat de desplaçament, quan estan a la mateixa comarca.
La vicepresidenta de l'Associació de Comerciants i Empresaris d'Alfarràs dóna també xifres per ressaltar la importància del sector comerç i empresarial d'aquesta localitat de 2.700 habitants, que viu també de l'agricultura. L'Associació té un centenar de membres i d'ells depenen 140 autònoms i prop de 600 treballadors.
Infolleida