El 3r Descens Popular en Piragua del Baix Segre es farà el 19 d'agost

10/07/2018

La jornada inclourà un descens paral•lel en BTT

Els Ajuntaments de Torres de Segre, Soses, Aitona i Seròs han organitzat pe diumenge 19 d’agost el 3r Descens Popular en Piragua des de Torres fins a Seròs.

La iniciativa va ser tot un èxit els dos anys anteriors arribant a aplegar fins a 500 participants, unes xifres que s'esperen repetir enguany perquè centenars de persones tinguin l’oportunitat d’experimentar la sensació de recórrer aquest tram del riu Segre tot admirant la seva bellesa i gaudint, amb la família i els amics, d’una jornada esportiva i lúdica entre quatre pobles ager manats. Completarà la proposta un descens amb bicicleta, paral·lel al recorregut en piragua.

L’activitat s’iniciarà de 9 a 10 el matí amb la trobada de piragüistes i ciclistes al mirador de la presa de Torres de Segre, on es repartiran els dorsals i es farà un esmorzar popular. També es farà una sessió d’escalfament amb una masterclass de zumba a càrrec de Gestiona, així com una explicació tècnica. El trajecte és força pla i senzill, amb una dificultat baixa de navegació i una longitud total de 18 kilòmetres, amb una durada aproximada de dos hores.

A les 10.45 començaran els dos descensos en paral·lel (piragua i BTT), amb una aturada a Aitona que inclourà un avituallament. A partir de les 12.45 i fins les 13.30 hores es preveu l’arribada a Seròs la zona de la gravera. Des d’allí es farà el desplaçament en autocar a la zona esportiva del poble, amb entrada a les piscines i un dinar de germanor.

A partir de les 16.00 es farà la tornada gràcies al servei d’autocar, que serà gratuït per a tots els participants, que al matí ja hauran pogut gaudir-ne per traslladar-se al punt de partida.

Les inscripcions es podran fer des del dilluns 23 de juliol fins al divendres 3 d’agost a les oficines dels ajuntaments, amb un preu de 25 euros per a la baixada en piragua i de 6 per a la ruta en BTT. En ambdós casos s’inclou l’esmorzar, el dinar, l’entrada a les piscines de Seròs i el servei d’ambulància. En el cas de les piragües, també s’inclou l’autocar, el material de piragüisme, l’assegurança i el servei d’autocar.

A més a més, en aquesta tercera edició, 1 euros de cada inscripció es destinarà a l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nenes Oncològics de Catalunya).

InfoLleida