Diferents activitats durant el cap de setmana en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

09/10/2018

Hi haurà iniciatives a Seròs, Almatret i Almacelles

Durant tot el cap de setmana, diverses localitats de la comarca es sumaran a les celebracions de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP). Una iniciativa que permet que els ciutadans gaudeixin de forma gratuïta de diferents elements patrimonials a través d'una jornada de portes obertes a espais com palaus, castells, monestirs, jaciments,...

A la comarca del Segrià hi prendran part 3 iniciatives. Dissabte, s'oferirà una ruta circular pel poble d'Almatret i el seu terme, pels espais naturals i de la guerra civil; amb parada en diferents escenaris on va tenir lloc el conflicte.

També dissabte s'oferirà una visita al monestir d’Avinganya de Seròs per a conèixer les millores efectuades: la recuperació de l’audiovisual de la cripta arqueològica, l’endreçament del tancament de l’espai arqueològic de l’entrada i l’arranjament de l’esplanada de l’aparcament.


Ja diumenge, tots els interessats podran participar en una visita guiada al jaciment arqueològic del Vilot d'Almacelles. L'activitat contempla una visita guiada als diferents espais de la vila medieval d'Almacelles que fou destruïda i abandonada al llarg del segle XVII. El recorregut de la visita permetrà al visitant conèixer in situ dues cases, uns carrers empedrats i dos forsn ceràmics presindustrials. El material arqueològic aparegut en les intervencions i la musealització del mateix jaciment formaran part també del recorregut.
InfoLleida