Deixen en llibertat tota una banda que preparava un robatori en una òptica del polígon de Torrefarrera

24/07/2020

Un dels detinguts es feia passar per tècnic d'una companyia telefònica per aconseguir informació sobre els sistemes d'alarma.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut a Madrid cinc membres d’un grup itinerant de butroners especialitzada en robatoris amb força a empreses i joieries, segons han informat els dos cossos policials. La investigació va començar arran d’un robatori en una joieria de Gavà (Barcelona), on es van sostreure 5.193 rellotges valorats en més d’1,3 milions d’euros. El grup també va cometre un robatori en un establiment del centre de Madrid, on van sostreure 45.000 euros, i en preparava un altre en una òptica del polígon industrial de Torrefarrera. El grup entrava als establiments mitjançant butró (rebentant la paret) o forçant els panys i portes d’accés, i posteriorment neutralitzaven els sistemes de seguretat i les alarmes per obrir les caixes fortes.

Els detinguts acumulen un total de 93 antecedents, la majoria per delictes contra el patrimoni, i van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Segons les policies, un dels detinguts es feia passar per tècnic d’una companyia telefònica, equipat amb un uniforme i una acreditació que semblaven reals, per aconseguir informació sobre els sistemes d’alarma i localitzar les caixes fortes.

Després del robatori a la joieria de Gavà, els investigadors van poder identificar una part dels possibles autors, que formaven part d’un grup criminal establert a Madrid perquè es movia amb facilitat. De fet, els dos cossos policials van determinar que el mateix grup va cometre un robatori en un establiment del centre de Madrid on van sostreure 45.000 euros, i van concloure que preparaven una altra acció en una empresa d’òptica de Torrefarrera.

 

Europa Press