Creix un 2,75% el nombre de passatgers de bus entre Almacelles i Lleida i viceversa

10/12/2019

Aquest increment constant i la falta de servei per poder cobrir la demanda creixent d’usuaris fa que s’estiguin rebent força queixes de molts usuaris que utilitzen el transport públic per traslladar-se a Lleida i viceversa, i veuen com l’actual nombre de busos i freqüències programades és del tot insuficient, fet pel qual cada cop és més usual veure com molts dels usuaris es queden a terra, i han d’esperar nous autobusos de reforç que venen més tard o, senzillament, es veuen obligats a esperar al següent servei.

 

Val a dir que Almacelles ja estava contemplada l’any 2015 com una de les poblacions per dotar-la del servei Exprés, que incrementaria el nombre de busos i de freqüències entre aquest municipi i la capital però, a hores d’ara, segueix sense disposar d’aquest servei que revertiria en un millor servei als usuaris.

 

Entre les dades que reforcen aquesta necessitat de dotar de més freqüències i més busos és la demanda registrada en aquesta línia, que segons l’ATM Lleida, l’any 2018 va ser de 123.605 passatgers i aquest any, fins el mes d’octubre, va ser de 105.911 passatgers. Atenent a la mitjana mensual de passatgers es desprèn un increment interanual de passatgers del 2,75% d’un any a l’altre, el que vol dir un increment previst de 3.400 passatgers més. Avui per avui són 8 les freqüències diàries programades d’Almacelles a Lleida de dilluns a divendres i 3 els dissabtes feiners. De Lleida a Almacelles n’hi ha 10 de dilluns a divendres i 2 els dissabtes feiners. Els diumenges i festius no hi ha cap mena de servei, i els de dissabtes feiners són del tot insuficients tal com es pot comprovar.

 

A la vista, doncs, de les queixes rebudes i que no es posa remei a aquesta manca de capacitat i que s’ha incrementat d’un temps ençà la manca de puntualitat de la línia, l’Ajuntament d’Almacelles ha requerit per escrit –tant a la Direcció General de Transports i Mobilitat com a l’ATM Lleida- que facin les gestions necessàries i urgents per tal que Almacelles s’incorpori a la resta de línies exprés que ja disposen d’aquest servei, amb molta menys demanda que la que es constata en aquesta línia i que ja es preveia el 2015.

 

Infolleida