Corbins torna a organitzar la Cursa de la Cirera destacant el seu vessant més solidari

18/05/2022

Celebrarà la novena edició el dia 29 de maig en les modalitats de 5 i 10 quilòmetres, a més de les curses infantils

Corbins acollirà el proper 29 de maig la 9a edició de la Cursa de la Cirera, Memorial Jaume Florensa, en les modalitats de 5 i 10 quilòmetres, a més de les curses infantils, en una jornada en la qual es preveu una participació d’uns 300 atletes.

 

La competició l’han presentada aquest dimecres l’alcalde de Corbins i diputat, Jordi Verdú; el regidor d’Esports de Corbins, Jordi Camats; la representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, Lourdes Ravetllat, i el tresorer de l’Associació contra el Càncer de Lleida, Paco Ubiola.

 

Jordi Camats ha destacat que es tracta d’una cursa única perquè els participants corren entre cireres i seguint el riu, pel seu caire solidari, i perquè compta amb més de 120 voluntaris, sense els quals seria impossible tirar endavant la competició.

 

La cursa de 10 quilòmetres és de dificultat tècnica moderada, amb un desnivell positiu de 75 metres; mentre que la de 5 quilòmetres té un desnivell positiu de 35 metres.

 

Des de la vessant solidària, la cursa col·labora amb l’Associació contra el Càncer de Lleida; amb aquest motiu es podran fer donatius voluntaris per a l’associació. També es lliurarà als corredors un tapacolls amb motius de l’associació, a més d’un quilo de cireres. En aquest sentit, Jordi Verdú ha assenyalat que es tracta d’una cursa emblemàtica del territori que se celebra en el moment àlgid de la collita de cireres però que enguany, degut a les gelades, ha vist reduïda la seva producció en un 80%.

 

Destaca, per altra banda, la celebració de les curses infantils que es disputen una vegada han acabat els recorreguts de 5 i 10 km i es fan en un circuit proper a la zona d’arribada i de concentració dels participants.

 

Lourdes Ravetllat ha recordat que aquesta “és més que una cursa, perquè és un dia festiu per a Corbins, un dia solidari i de promoció del territori”.

 

Per la seva banda, Paco Ubiola ha agraït a l’organització i al municipi de Corbins la seva aposta per la vessant solidària per a una associació que treballa de forma gratuïta.

 

Corbins celebrava carreres des de fa molts anys entre el poble nou de Corbins i el poble vell de Les Cases que van tenir continuïtat durant la Festa Major, quan se celebrava una cursa per l’interior de la població en la qual participaven corredors molt destacats dels municipis de l’entorn.

 

La cursa porta el nom de Jaume Florensa, un veí del municipi, que durant els anys 50 va competir en curses nacionals i internacionals, aconseguint grans èxits malgrat els escassos recursos de què disposava.

 

Infolleida