Conferència de David Bueno a Artesa de Lleida 

23/04/2019

El proper dijous dia 25 d'Abril de 2019 a les 18:30h, a la Sala - Teatre d'Artesa de Lleida es realitzarà la conferència: "El cervell aprenent: Què ens diu la neurociència sobre l'educació” del doctor David Bueno i Torrens. L’activitat està organitzada per la Comunitat Educativa de l’Escola Els Til·lers d’Artesa de Lleida i hi col·labora l’Ajuntament de la vila. 

La inscripció no dóna dret a l’assistència si no s’ha satisfet el preu de l’entrada abans del dia 16 d’abril.

 

Prèviament, el mateix senyor David Bueno realitzarà una xerrada-debat amb el claustre de l’escola Els Til·lers, dins de la formació sobre “Docent emocionalment competent” que han estat reben aquest curs 2018-2109.


Què és la neurociència? La neurociència ens ha permès entendre com funciona el cervell en molts aspectes del nostre dia a dia, un d’aquests és l’aprenentatge. Les emocions, la motivació, el plaer, la curiositat... en el naixement s’introdueixen en el funcionament instintiu del nostre cervell i esdevenen fonamentals en qualsevol procés d’ensenyament-aprenentatge.

 

Qui és David Bueno?  És doctor en biologia i professor de genètica a la Universitat de Barcelona. La seva tasca investigadora s’ha centrat en la genètica del desenvolupament, la neurociència i la seva relació amb el comportament humà. A més a més, imparteix classes de diverses matèries del camp de la genètica i ha publicat nombrosos articles científics en revistes especialitzades. En l’àmbit de la divulgació científica, ha publicat múltiples llibres per acostar la ciència a la ciutadania, entre els quals destaquen Neurociència per a educadors (Associació de Mestres Rosa Sensat, 2017), Cereboflexia (Plataforma Editorial, 2016) i  L’embrió inconformista. Com influeix en la nostra evolució el desenvolupament embrionari (amb Jordi Garcia-Fernàndez, Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, 2016). Seguint aquesta voluntat de bastir ponts entre ciència i societat, Bueno col·labora habitualment en diversos mitjans generalistes com ara El Punt, Avui, Ara i La Vanguardia. La seva tasca divulgadora li va valer l’any 2010 el Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General».

 

David Bueno és un científic envoltat de preguntes: Com aprenem? Com pensa un adolescent? Quina és la millor edat per començar amb un segon idioma? Per què la música, la plàstica i l'educació física són tan importants?...

 

En aquesta conferència exploraran com aprèn i funciona el cervell humà en les diferents etapes de la vida i com aquest coneixement pot millorar la pràctica pedagògica i les experiències d’aprenentatge.

 

 

 

Infolleida