Condemnat a pagar 73.593 € per no protegir un tub que va aixafar una nena a Sunyer

18/05/2017

L’amo del solar en el qual hi havia la conducció de formigó indemnitzarà els pares de la víctima, d’11 anys, al sentenciar l’Audiència que el terreny era un “focus de perill” | L’accident va tenir lloc el 2013

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a pagar 73.539,47 euros el propietari d’un solar de Sunyer en el qual el 2013 va morir una nena d’onze anys quan li va caure a sobre un tub de formigó. L’amo de la finca haurà de pagar aquesta quantitat als pares de la víctima en concepte d’indemnització perquè el terreny no estava protegit i els nens van accedir als tubs de formigó on va tenir lloc el fatal accident sense cap dificultat.

Es dóna la circumstància que el condemnat, Salvador Huguet, era l’alcalde de la localitat quan van ocórrer els fets. El tribunal ha dictaminat que l’existència de material d’obra i eines agrícoles suposa un focus de perill i més tenint en compte la ubicació del solar al mig del poble, de fàcil accés als menors que jugaven als voltants. L’Audiència ratifica la condemna del jutjat de primera instància 3 de Lleida, que va fixar inicialment una indemnització de 105.133,53 euros que ara ha estat rebaixada fins als 73.539.
Segre