Comencen les visites mèdiques dels infants sahrauís 

18/07/2019

Quinze dels vint nens i nenes que passen aquest estiu al Segrià mai havien estat en un dentista

El programa d’atenció sanitària per als infants sahrauís que passen aquest estiu al Segrià han començat amb les visites al dentista, que s’aniran fent aquesta setmana en grups reduïts o individualment. Les revisions es fan a la Clínica odontològica Drs. Pedrol-Mairal, que col·labora de franc en la campanya, i es perllongaran durant tot l’estiu. Es dóna la circumstància que quinze dels vint nens i nenes que passen aquest estiu al Segrià mai havien estat en un dentista.

 

El programa Vacances en Pau organitzat pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Ponent contempla una atenció sanitària completa. A més de l’examen pediàtric general al CAP de la zona de cada infant (que inclou proves de detecció de celiaquia), es fan revisions d’àmbit otorinolaringòleg (a càrrec d’Avantmèdic), oftalmològic (ILO) i odontològic (Enéresi, Clínica Mias). A banda, també poden beneficiar-se de servei de perruqueria gratuïta, gentilesa de Calutxo Perruquers. Totes les revisions es fan en centres que col·laboren desinteressadament en el programa.

 

Els 20 petits sahrauís d’entre 10 i 13 anys destinats al Segrià han estat acollits per famílies dels municipis d’Alfarràs, Alpicat, Montoliu, Puigverd de Lleida, Torres de Segre i Lleida capital. Com a curiositat, Sàhara Ponent s’ha fet càrrec a darrera hora d’un infant que no tenia una destinació assignada i que serà acollit per una família de la ciutat de Lleida que estava en llista d’espera.


Infolleida