Comencen les obres del nou Centre de Serveis per a la gent gran d'Aitona

27/03/2019

Aquest mes de març l’Ajuntament d’Aitona ha donat el tret de sortida a les obres del nou Centre de Serveis per a la gent gran, que permetrà al consistori oferir als veïns i veïnes de més edat del municipi un servei d’atenció i assistència integral.

Els treballs és previst que tinguin una durada aproximada de cinc mesos i tenen un cost de 280.000€, sufragats per l’Ajuntament i el Pla de reforç de la Diputació de Lleida.

L’equipament s’ubicarà a les actuals instal·lacions de l’antic col·legi Francesc Feliu; de titularitat municipal i que han estat desafectades a través d’un acord entre la Generalitat de Catalunya i el consistori.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa en valor l’impuls d’aquest projecte “que representa la ferma aposta que com a equip de govern hem dut a terme al llarg de tot aquest mandat per posar a les persones al centre de l’acció municipal”. En aquesta línia, Pujol afirma que “el nou Centre de Serveis representarà un enorme salt qualitatiu quant a benestar per a tota la nostra gent gran, que podrà comptar amb una instal·lació dissenyada per atendre i donar resposta a totes les seves necessitats i interessos”.

Així, el nou espai oferirà serveis de cuina, bugaderia i s’hi aniran sumant diverses prestacions, com podologia o perruqueria a mesura que hi hagi demanda per tal de cobrir les diferents necessitats de tots els usuaris. La intenció, a més, és que les persones grans puguin estar-se al centre durant tot el dia, ja que no serà residència d’interns.

En aquest sentit, el projecte respon a la necessitat detectada en el marc del ‘Programa sènior’ desplegat per l’Ajuntament al llarg dels darrers mesos; i que a través de visites presencials i converses amb totes les famílies aitonenques amb persones de més de 70 anys, va permetre elaborar un diagnòstic acurat dels principals requeriments del col·lectiu de gent gran del municipi; entre ells, el més prioritari, l’habilitació d’un Centre de Serveis.
InfoLleida