Comencen les 15es Jornades Sanitàries d'Alpicat

08/11/2018

Alpicat va posar dimecres en marxa la 15a edició de les Jornades Sanitàries, que van ser inaugurades per Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, del CatSalut.

Farreny va estar acompanyada per l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, i pel regidor Joan Limón, i va destacar la bona salut d’una iniciativa que compleix quinze anys i que enguany proposarà cinc sessions, sempre en dimecres a les 19.00 hores al Casal, que es tancaran el 5 de desembre. La primera d’aquestes sessions va anar a càrrec de Rafael Ramírez, de l’empresa Neosalus, que va oferir un ‘Taller teoricopràctic amb desfibril·ladors’.

Les Jornades Sanitàries continuaran dimecres vinent, dia 14, amb ‘Fisioteràpia i cooperació. Voluntariat universitari a Gàmbia’, dintre de la Jornada Solidària, i anirà a càrrec de Carme Campoy, fisioterapèuta, doctora en antropologia, tècnic en cooperació i professora del Grau de Fisioteràpia de la UdL; Àngela Rodríguez, estudiant de 4t de Grau de Fisioteràpia; Ainhoa Iralde i Aina Grifell, estudiants de 5è de doble Grau de CAFE i Fisioteràpia, totes voluntàries del projecte Fisioteràpia i Cooperació.

El dia 21 serà el torn per als professionals sanitaris del consultori d’Alpicat-ABS Lleida Rural Nord, Gestió de Serveis Sanitaris de Lleida, que parlaran sobre ‘Alimentació i hàbits saludables’. Pel dia 28 està prevista la xarrada ‘Oftalmologia des de l’atenció primària’, a càrrec de Laila Al-Jouja, metgessa de família dels consultoris de Corbins i Vilanova de la Barca i referent del programa CROC, de l’ABS Lleida Rural Nord, Gestió de Serveis Sanitaris de Lleida; i de Laura Gros, metgessa de família dels consultoris de Vilanova de Segrià i Benavent de Segrià, referent del programa CROC, de l‘ABS Lleida Rural Nord, Gestió de Serveis Sanitaris de Lleida.

La darrera sessió està programada pel 5 de desembre amb ‘Tòxics ambientals’, a càrrec de Ramon Rosell, metge, odontòleg i expert en medicina ambiental clínica. La cloenda anirà a càrrec de Joan Gilart, Carles Roca, director mèdic del Consultori d’Alpicat, i de Joan Limón, regidor de Polítiques Socials de l’Ajuntament.

InfoLleida