Comença la temporada a 1ª pels equips masculí i femení del Lleida UA

15/05/2019

Després de l’ascens a la 1a divisió espanyola de l’equip femení del Lleida Unió Atlètica aconseguit la temporada passada, de nou, els dos equips, masculí i femení han participat a la primera jornada d’aquest campionat d’Espanya.

Els nois es van enfrontar a Osca l’equip local el At. Intec Zoiti, el At. San Sebastián y el Super Amara Bat d’Irún. L’equip mermat per diverses baixes es va classificar en quarta possició amb un total de 143 punts. La victòria va estar pels locals del Intec Zoiti amb 207 punts, seguit del Super Amara Bat amb 170 i el At. San Sebastián amb 163. Els components de l’equip van aconseguir una victòria a càrrec de Paulino Andrés Sáez a la prova de 100 metros llisos; cinc segons lloc per Albert Valle a 200 metres llisos, Dani García a 400 metres llisos, Víctor Sainz de la Maza a 800 metres llisos, Robert Louis Downs a salt amb perxa i a relleus 4x400, i set tercers llocs per Arnau Sala a 1.500 metres llisos, Marc Carbó a 400 metres tanques, Lemen Fatty a salt d’alçada; Dani Cogul a llançament de pes i de disc, Marc Liébana a llançament de martell i relleu 4x100. A la classificació general el Lleida U.A. s’ha situat al 13è lloc entre els setze clubs participants.

Pel que fa a les noies, aquestes van competir a Monsó davant l’Hinaco Monzón, el Bidezábal Durango At., i el Piélagos de Santander, classificant-se també en cuart lloc. La única victòria per les lleidatanes va estar a la prova de 100 metres tanques amb Aitana Radsma, seguida de la seva germana Àfrica. A més es van aconseguir altres dos segons llocs a càrrec de Aida Alemany a 800 metres llisos, i María Navarro a llançament de martell, i cinc terceres possicions a càrrec d’Ona Rossell a 100 metres llisos, Irene Batlle a 1500 metres llisos, Oxana Bonjorn a 3000 metres llisos, Meritxell Pérez a salt amb perxa i Carla Marín a triple salt, La classificació la va encapçalar el Piélagos amb 191.5 punts, seguit pel Bidezábal amb 185, Hinco Monzón amb 154 i Lleida UA amb 144.5, el que suposa tancar la classificació general de la categoria.

La segona jornada es disputarà el dia 1 de juny, el nois ho faran probablement aquí a Lleida contra el Celta de Vigo, el ISS Hospitalet i el C.A. Cartagena, mentre que les noies es tindran que desplazar fins Burgos o Valladolid donat que l'equip amfitrió no disposa de pistes homologades a Lleó, per enfrontar-se al Sprint de Lleó, el Oviedo At., i al valencià C.A. Torrent.
InfoLleida