Cinema, teatre i ‘El joc de l’àngel’, plats forts de la Setmana Cultural d’Almenar

16/11/2022

Se celebra entre els dies 18 i 20 de novembre a la sala 1 d’Octubre i el Local Social del municipi

 

Una de les activitats en les quals s’espera una major assistència és la projecció gratuïta de la pel·lícula ‘Alcarràs’, de Carla Simón, que es farà al Local Social el divendres, dia 18, a les 21.30 hores.

 

La presentació d’‘El joc de l’àngel’, il·lustrat pel dibuixant Matías Tolsa, serà l’activitat central del dissabte, 19 de novembre, a les 18.30 hores. Es tracta d’un joc de taula que l’alcaldessa ha enquadrat “per definir tots els valors que tenim al municipi, i de donar a conèixer a la canalla la història del nostre municipi que, tot i que està als llibres, costa molt de fer-los-la arribar”. El joc, que està basat en el popular joc de l’oca, tracta també temes gastronòmics, culturals, històrics i d’esbarjo. És un joc pedagògic i familiar”. El joc es presentarà a la Sala 1 d’Octubre.

 

En aquesta línia s’ha manifestat Matías Tolsa, que ha explicat que, quan se li va encarregar el projecte de fer les il·lustracions, “volia buscar una manera divertida i simpàtica d’explicar la història i els costums d’Almenar. Hem intentat fer un joc amb dibuixos per a totes les edats, que fos atractiu per al poble i per als valents i les valentes, que és com s’anomenen els joves del municipi”.

 

Per la seva banda, Jordi Verdú ha destacat “les ganes de fer coses d’Almenar, ja no tan sols des de l’àmbit cultural, sinó també gastronòmic”, així com la quantitat d’iniciatives que organitza i ofereix el consistori.

 

El tercer gran acte de la Setmana Cultural serà diumenge, dia 20, a les 20.00 hores, quan es farà la representació de l’obra de teatre ‘L’amor venia en taxi’, a càrrec de la companyia Lo tReato d’Alguaire, en el marc de les Vesprades Teatrals 2022 del Consell Comarcal del Segrià, tal com ha explicat Dolors Gatnau.

 

Infolleida