Cabirols i porcs senglars fan malbé una fica a Copa d'Or

13/08/2021

És la primera vegada que aquesta partida de l'Horta rep un atac d'aquestes característiques | Ho atribueixen al poc manteniment de la zona i al fet que aquests animals cada cop són mes agosarats

Vàries finques de la partida de Copa d'Or han patit l'atac de cabirols i porcs senglars. És la primera vegada que aquesta partida de l'Horta pateix un atac d'aquestes característiques. El propietari de la finca més afectada culpabilitza al poc manteniment de la zona, que facilita a aquest aquest tipus de bèsties que puguin trobar llocs per amagar-se fàcilment. També ho atribueix al fet que cada cop tenen menys por d'acostar-se a zones poblades.

El mateix propietari explica que haurà perdut un 20% de la producció d'un dels seus conreus. Haurà de fer front a la despesa que li ha provocat l'atac ja que al tractar-se d'un fet inusual no tenia cap assegurança contrada. Ha demanat als agents rurals fer una batuda excepcional, malgrat trobar-se en una zona prohibida per a caçadors. També ha reclamat una neteja de la sèquia de Torres, que no se n'ha fet cap des que hi va haver una forta riuada l'any 2009. 
RICARD GÓMEZ PUIG