Bernat Erta repassa el seu pas pels Jocs de Tòquio

14/08/2021

Diu que se sent motivat i amb forces per arribar a París 2024 i participar en dues o tres proves

L'atleta lleidatà Bernat Erta diu que se sent motivat i amb forces per arribar a París 2024 i treure's l'espina clavada d'aquests Jocs. Erta es va quedar a molt poc d'assolir una final olímpica en els 400 metres de relleus mixt. De fet, una decisió polèmica de no desqualificar Estats Units per entregar el relleu fora de la seva posició va privar a l'equip espanyol d'accedir a la final.
Comenta que un dels seus millors moments va ser quan l'equip espanyol es va classificar per la final degut a les desqualificacions d'Estats Units i República Dominicana. Hores més tard els va caure un gerro d'aigua freda amb la decisió polèmica de requalificar els dos equips i, per tant, deixant fora Bernat Erta del seu somni olímpic.

El que no els treurà ningú serà el rècord d'Espanya assolit en aquesta modalitat, parant el crono en 3 minuts i 13 segons i rebaixant cinc segons la seva pròpia marca. Amb només 20 anys, l'altleta creu que encara hi ha marge de millora i ja té al cap en els pròxims jocs de París, on es marca com a meta participar-hi també en la prova individual.

Erta ha quedat aquest any subcampió d'Espanya i finalista europeu en 400 metres individuals. Té la seva millor marca personal parada a 45 segons i 69 dècimes i té com a a objectiu baixar-la un segon abans de tres anys.
RICARD GÓMEZ PUIG