Avancen les obres de millora dels accessos al tossal de les Santes Creus d'Almacelles

23/09/2020

Tècnics del Consell Comarcal del Segrià, en tant que responsables i directors de l’obra de millora dels accessos al tossal de les Santes Creus d’Almacelles, han visitat l’estat de les obres i han pogut comprovar in situ com avancen els treballs per adequar un circuit en ziga zaga en un dels vessants del turó de les Santes Creus.
Aquestes obres es van adjudicar a l’empresa Inmobles Shopping 2016, SL per un import total aproximat de 133.000 euros -dels quals 75.000 euros provenen d’una subvenció de la Diputació de Lleida.
Amb aquests nous accessos s’elimina qualsevol barrera arquitectònica i es fa més fàcil l’accés a la part alta d’aquest turó que presideix la vila, on es troba un dels centres educatius més grans d’Almacelles força concorregut per alumnes pares i professors durant tot l’any. No obstant, les antigues escales de formigó dels anys setanta romandran com a element arquitectònic a preservar i, a més, s’enjardinarà i adequarà tot l’entorn d’aquest nou recorregut per fer d’aquest punt un nou lloc de passeig i gaudi per a la ciutadania.
Malgrat les molèsties que poden provocar aquests treballs a la comunitat educativa del municipi, s’establí un recorregut alternatiu degudament senyalitzat, per tal que els alumnes puguin accedir de manera segura i còmoda a l’escola sense interferir en el desenvolupament de les obres.
Infolleida