ASAJA Lleida estarà present demà a Madrid en la gran manifestació en defensa del sector de l’olivera

09/10/2019

Milers d'olivarers recorreran els carrers de la capital per a reclamar un paquet de mesures que reactivin els baixos preus en origen i garanteixin un futur digne per a més de 250.000 famílies

Un autocar d’ASAJA Lleida estarà present demà, 10 d'octubre a les 11.30 hores, a la gran manifestació convocada a Madrid pel conjunt del sector olivarer espanyol, representat en unitat d'acció per ASAJA, COAG, UPA i Cooperativas Agroalimentarias per defensar el sector de l’olivera i denunciar la crítica situació que travessen més 250.000 famílies de productors per les pèrdues que suporten davant els baixos preus de l'oli d'oliva en origen. 

 

Milers d'olivarers recorreran els carrers de la capital per a reclamar un paquet de mesures que reactivin els baixos preus en origen i garanteixin un futur digne per a les explotacions d’olivera tradicional.

 

A continuació es detallen les reivindicacions per la defensa del sector de l’olivera:

 

  1. Exigim preus justos per a un olivar viu.
  2. Revisió completa del sistema d'emmagatzematge privat amb actualització immediata dels preus de desencadenament que tingui en compte els costos de producció.
  3. Establiment de normes d'autoregulació del mercat amb caràcter obligatori per a tot el sector.
  4. La PAC ha d'assegurar el manteniment de l'olivera i el relleu generacional.
  5. Mesures de suport per als olivars amb majors dificultats el paper socioeconòmic de les quals, ambiental i paisatgístic és fonamental per al manteniment dels nostres pobles. 
  6. Les polítiques de lluita contra el despoblament han de tenir en compte la capacitat de l'olivar rendible per a fixar població.
  7. Perseguir les actuacions que provoquen una banalització de l'oli d'oliva i la seva utilització com a producte reclam. Promoure un millor coneixement de les qualitats de l'oli d'oliva per part del consumidor.
  8. Legislar de manera clara i contundent per a acabar amb la venda a pèrdues. Perseguir actuacions que vulnerin les normes de competència i millorar la transparència en la formació de preus de l'oli.
  9. Donar suport a la concentració i l'associacionisme per a millorar el valor afegit obtingut pels productors.
  10. Assegurar per part de les administracions la traçabilitat i la qualitat del producte ofertat pels productors i preservar el prestigi de l'oli d'oliva espanyol reconegut àmpliament per la seva alta qualitat a nivell mundial.
Infolleida