Arriben els primers nens saharauis del programa 'Vacances en Pau'

02/07/2019

Els 9 primers infants sahrauís que passaran aquest estiu al Segrià en el marc del programa Vacances en Pau han arribat aquest cap de setmana a les poblacions de destinació. Aquest primer grup de nens i nenes sahrauís van destinats concretament a les poblacions de Montoliu (1), Alfarràs (2), Alpicat (1) i Lleida (5). El programa, organitzat pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Ponent, portarà a la comarca lleidatana un total de 20 infants, 5 més dels previstos inicialment.

Com a curiositat, Sàhara Ponent s’ha fet càrrec a darrera hora d’un infant que no tenia una destinació assignada i que serà acollit per una família que estava en llista d’espera. D’altra banda, és previst que la resta de petits—destinats a Alpicat, Montoliu, Puigverd de Lleida, Torres de Segre i Lleida capital— arribin a partir de diumenge vinent.

Cal recordar que els nois i noies procedents de diversos campaments de refugiats situats al desert algerià, gaudiran durant juliol i agost d’unes vacances en els municipis esmentats en companyia de famílies acollidores. En el decurs d’aquests mesos els infants es beneficiaran de revisions sanitàries, ja que els campaments de refugiats pràcticament no disposen de serveis per fer diagnòstics mèdics. 

InfoLleida