Aromes de Can Rosselló obre de nou les portes a la ciutadania

26/05/2022

Activitats de lleure, gastronòmiques, solidàries i culturals tindran lloc durant el mes de juny enmig del camp d’espígol

L’espígol o lavanda floreix durant tan sols un mes l’any, el mes de juny. I aquest any va avançada i es preveu una bona collita. Aromes de Can Rosselló, obre de nou el camp a la ciutadania, per tal que puguin gaudir d’aquest meravellós espectacle que ofereix la natura. Un espectacle de colors, olors i vistes, ja que des del camp es pot veure al fons, la magnífica Seu Vella de Lleida.  

 

El dia 4 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració oficial del programa. Acte que culminarà amb una acció poètica performativa a càrrec de la companyia La Màxima, d’Ilersis.

 

Cada cap de setmana es podran fer visites al camp per fer-se fotos i collir un ram.

 

L’agenda conté activitats de lleure, solidàries,  culturals i gastronòmiques:

 

4 juny

19,30h

Taller de fotografia a càrrec de Jorge Lázaro

11 i 12 de juny

11,30h

Workshop de pintura a càrrec de Rose Laveda de La Boheme by Laveda

11 juny

21h

Cinema a la fresca amb la pel·lícula “La Maleta de l’Horta”

 

16 i 17 de juny

20h

Taller de cuina a càrrec d’Antonieta Barahona de Clínica de Nutrició, i Alexa Trilla d’Archicookture

19 juny

10h

taller Herbari creatiu a càrrec de Paqui Ibáñez, de Floridia

 

 

Avui ha tingut lloc la presentació de “Nit de lavanda. Gastronomia sensorial” tota una experiència gastronòmica, que es durà a terme el dijous dia 9 de juny, a les 21 hores, de la mà de xefs reconeguts del territori, com:

 

  • Mateu Blanch. Xef del Restaurant Caravista i “Premi Xef de l’Any. Guia Gourmand”
  • Xixo Castaño. Xef del Restaurant Malena guardonat amb una Estrella Michelin
  • David Molina. Xef d’Amai Food Porn i Pel moment events. I guanyador de “Deja sitio para el postre”
  • Iván Pascual. Xef de Cal Gumer i mestre xocolater d’Origen Bean to Bar. Guanyador de “Word Chocolate Masters España”
  • Toni Lara. Guardonat com a Millor sommelier de Catalunya i representant de vins a Distribucions Disaliment Ponent

 

Mònica Rosselló, gerent d’Aromes de Can Rosselló, ha confirmat que ja han hagut reserves de grups d’altres demarcacions, que aprofitaran per pernoctar i fer turisme a la ciutat. Mateu Blanch, comenta que és tota una experiència sensorial que harmonitza els sentits a través de la gastronomia i l’entorn com pot ser el camp d’espígol. Pascual ha posat en relleu la territorialitat de l’acte, amb cuiners i sommelier lleidatans i un menú inspirat en productes de l’horta de Lleida i de temporada, com és la lavanda. 12 elaboracions maridades amb 6 vins conformen el menú degustació, amb un ingredient comú, l’espígol, del qual Xixo Castaño diu que quan es cuina la lavanda a baixes temperatures és molt expressiva, i en canvi quan es fa a altes temperatura arriba a ser us sabor refrescant i sensual alhora que sorprèn gratament.

 

Els assistents gaudiran de la posta de sol amb vistes a la Seu Vella, i podran assaborir un menú degustació, enmig del camp, en el qual l’ingredient principal serà la lavanda. Sergi Grimau serà el mestre de cerimònies i Santi Roig amenitzarà la vetllada musicalment parlant. 

 

Tot aquest seguit d’esdeveniments tenen el seu vessant solidari, i és que de cada inscripció, es recapta 2€ destinats a la Fundació Josep Carreras a favor de la lluita contra la leucèmia. A banda, es col·labora activament amb Shalom i Ilersis, ambdós projectes d’inclusió social.

 

Aromes de Can Rosselló, destaca per la seva innovació, no tan sols en la seva idea de negoci, sinó a més, per llençar al mercat productes gastronòmics disruptors.

 

AROMES DE CAN ROSSELLÓ és una empresa familiar, ubicada a l’Horta de Lleida, dedicada al conreu de lavanda o espígol. Pionera en el cultiu de lavanda en el territori.

 

Produeix flor seca i oli essencial ecològic de lavanda, certificat amb el CCPAE, mitjançant la tècnica del corrent de vapor d’aigua. Per a la venda a l’engròs i al detall i, per l’elaboració de productes cosmètics, aromàtics i de decoració. També produeix aroma de lavanda  per usos gastronòmics. Tot des d’un vessant artesanal. 

 

Compromesa amb la promoció de la ciutat, principalment l’horta, rep visitants d’arreu de Catalunya, Andorra, sud de França i d’altres països.

 

Infolleida