Anul·len l’exclusió d’un aspirant a urbà a Almacelles

26/02/2020

És la segona sentència contra la selecció de policies que es va dur a terme fa tres anys

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès una nova sentència contra el procés de selecció d’agents de la Policia Local d’Almacelles del 2017. El tribunal del concurs va qualificar l’aspirant com a no apte al considerar que no va superar la prova psicotècnica i el TSJC considera que hi ha “falta de motivació” en la decisió, de la mateixa manera que ja ho va fer amb un altre dels candidats.

L’afectat exercia com a interí a la Policia Local des de l’any 2005 i el seu advocat, Francesc Gaspar, va explicar que el 2019 va tornar a presentar-se a un nou concurs i el va superar. Gaspar va assegurar que la sentència suposa que a l’afectat se li haurien de pagar les nòmines que hauria d’haver rebut en cas d’haver-se incorporat al cos després de la convocatòria del 2017. El TSJC s’ha pronunciat en aquest sentit després d’una sentència del jutjat del contenciós administratiu de Lleida, que va donar la raó al tribunal del concurs. Per la seua part, l’alcalde, Josep Ibarz, va assegurar que acataran la sentència, que ja estan estudiant. 

S’ha de recordar que el TSJC ja va obligar Almacelles a incloure de nou al procés de selecció un altre candidat que també va ser rebutjat després del psicotècnic. La justícia va qüestionar com es va dur a terme la prova i va apuntar que sí que la va superar en altres municipis, com ja va avançar SEGRE.
SEGRE