Alpicat va estrenar amb èxit la seva primera Prova Popular d’Orientació

18/03/2021

 La cita va lliurar els 2.695 euros que va recollir al projecte Freetime de la Fundació 5H i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

L’estrena, el passat diumenge, de la Prova Popular d’Orientació d’Alpicat va ser força reeixida, amb un gran ambient, 65 participants entre les dos categories individuals i 112 equips a la familiar, i una recaptació de 2.695 euros que van ser lliurats a una causa solidària, el projecte Freetime que desenvolupen conjuntament la Fundació 5H i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

Organitza per Ponent Orientació amb el suport del Club Jove Alpicat i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament, la cita es va celebrar a la zona esportiva del Parc del Graó. Es va desenvolupar en una zona propera a Alpicat que va combinar zones de cultiu amb bosc i terreny força obert. Les sortides es van prendre des del Parc del Graó, des d’on es podrà descobrir l’orientació o, en el cas dels més experts, gaudir-ne mitjançant una activitat que combina natura, esport i activitat cognitiva.

La prova oferia circuits per a tots els nivells i edats, i es dividia en tres categories: Adventure, Experience i Family. Pel que fa als resultats, a la categoria Adventure –la més exigent i llarga, amb uns 9 kilòmetres– hi van competir 43 participants, resultant guanyador l’usuari Miki77, seguit de Txakal i de Gerard. A la categoria Experience –de nivell intermedi, amb uns 7 kilòmetres de recorregut–, hi va haver 22 participants i el més ràpid va ser Korisan, seguit de Sergi Andrés i de Joan Andrés. Finalment, en l’apartat Family –d’uns 5 kilòmetres i pensat per fer en família– s’hi van aplegar 112 equips, dels quals els millors van ser, per aquest ordre, Reko y Femilia, Planasol i Català.

Cal remarcar que la cita es va disputar sota tots els protocols de seguretat i higiene, amb sortides esglaonades, ús de mascareta a la zona de meta i al nucli urbà d’Alpicat, punts de gel hidroalcohòlic, un avituallament final individualitzat que els participants s’havien d’endur i sense acte de lliurament de premis.

D’aquesta manera, Alpicat ja compta amb una nova proposta lúdic-esportiva, en aquest cas d’una disciplina diferent i que va servir per inaugurar la temporada de competicions del club Ponent Orientació. 

Podeu consultar les classificacions a: https://ponentorientacio.com/.

 

 

 

 

 

 

Infolleida