Alpicat reutilitza uns 4.000 m2 de la gespa artificial retirada del camp de futbol

09/10/2019

L’Institut, l’escola Doctor Serés i el Parc del Graó són els primers destinataris de l’actuació

L’Ajuntament d’Alpicat està duent a terme una actuació mitjançant la qual està donant una segona vida a part de la gespa artificial que va retirar aquest estiu passat del camp de futbol municipal, que va renovar la superfície de joc.

Concretament, s’estan reutilitzant un total de 4.000 m2 que es van retirar del camp de futbol i que estaven en un estat apte per ser recol·locats en altres indrets que no exigeixen una qualitat tant alta del material. És el cas de zones corresponents a l’Institut (on se n’han col·locat 2.000 m2), a l’escola Doctor Serés i a diferents punts del Parc del Graó, espais alguns dels quals ja gaudeixen d’aquesta gespa artificial i als quals en endavant se’ls afegiran altres zones del municipi.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament aconsegueix un doble objectiu: d’una banda, li permet sanejar i adequar diferents zones que estaven malmeses, com ara talussos, i de l’altra obté l’estalvi derivat de no haver de traslladar el material a un abocador, una operació que té un cost força elevat.

Cal recordar que el canvi de la gespa artificial es va dur a terme un cop acabada la temporada passada. L’actuació va servir per renovar una superfície que tenia més de 10 anys d’antiguitat i que en els darrers temps acusava problemes greus en el drenatge. De fet, l’anterior gespa datava del 2007, quan es va construir el nou camp, i havia suportat una forta activitat que era especialment intensa en dies d’entrenament, ja que són usuaris de la instal·lació 17 equips i 230 jugadors pertanyents a tres clubs: Unió Esportiva Alpicat, Club Atlètic Alpicat i Veterans.

Infolleida