Alpicat obre avui l'11è CircPicat

04/07/2024

El festival apuja el teló amb divuit companyies i amb Zum Zum, La Baldufa i Nasty Lovers com a nota lleidatana

El més difícil encara torna a ressonar a Alpicat a la crida del Circ Picat. Del 4 al 7 de juliol, desplegaran el seu art un total de 18 companyies, el gruix catalanes (12), així com de Madrid, Aragó, Argentina, Eslovènia, França o Suècia. La presència lleidatana està garantida amb La Baldulfa i Zum Zum Teatre, secundats per la música dels Nasty Lovers. Tots ells integren una oferta pensada per a totes edats, amb tallers, concerts i la taverna amb food trucks.

Tanmateix, estrena novetats com un canvi d’ubicació de l’espai Pista que, arran les obres a les pistes poliesportives, es trasllada al pàrquing del parc del Graó. Completen els escenaris els espais Taverna, Roure, Molí i La Unió.
El tret de sortida es donarà aquesta nit amb una peça amb ADN lleidatà, Amal, de La Baldufa, una obra que es va presentar en societat a FiraTàrrega i que suposa la seua primera producció de circ. Prendran el relleu demà divendres tres propostes, a partir de les vuit. D’una banda, L’illa del tresor, d’Inhabitants, centrada en el moviment i teatre d’objectes. De l’altra, dos funcions plenes d’acrobàcies d’Equipaje de mano, bastit pels argentins Circo Franela, i per postres, Gregarious, de Soon Circus, que desplegaran el seu talent en el màstil, acrobàcies i bàscula.

El plat fort arriba, però, dissabte, amb un total de 10 representacions. Al matí, els malabars i clown de Magia de lejos i, a la tarda, més malabars amb Rube, equilibri i baldufes de La pedra de fusta; malabars i dansa de Baktana; el toc d’humor de Rhinos; el concert de Nasty Lovers; el clown de Peti Peta Hoffen Show o els equilibris d’Arriba. Quant a diumenge, el matí s’omplirà de tallers i a la tarda, de la màgia i equilibri de Los viajes de Bowa; el funambulisme de Get the hat o H; Lo día bobo i el beatbox amb malabars de Welcome to my head, posant-hi el colofó.

Totes les representacions són gratuïtes, tret dels tres que es duen a terme a La Unió, al preu de 3 euros. Les entrades es poden adquirir al web.
Infolleida