Almenar promou el turisme ornitològic

14/05/2018

Una trentena d’ornitòlegs i aficionats als ocells han participat en la sortida a l’Espai Natural dels Plans de la Unilla.

Una trentena d’ornitòlegs i aficionats als ocells s’han aplegat aquest diumenge a l’Espai Natural dels Plans de la Unilla per tal de fer una visita d’observació en companyia d’un ornitòleg expert. Durant la sortida s’ha intentat detectar -de manera visual i acústica- el major nombre possible d’espècies d’ocells. al finalitzar la sortida hi ha hagut un tast de productes locals ofert per l’Ajuntament d’Almenar.

Els Plans de la Unilla és un espai natural protegit, situat entre el canal d’Aragó i Catalunya i el canal de Pinyana, entre els termes municipals d’Almenar i d’Alguarie. És un conjunt de plans amb conreus ceralístics de secà, alguns dels quals tenen un elevat interès com a habitat per a ocells estèpics d’interès comunitari. L’espai va ser declarat com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i està inclòs a la Xarxa Natura 2000.

La zona compta amb espècies com la xurra, el xoriguer petit, el gaig blau i la calàndria, i ambl a presència de la terrerola vulgar i l’esparver cendrós. Durant els períodes d’inundació, el Clot de la Unilla permet l’aparició de nombroses espècies d’aus aquàtiques, convertint-se en un important espai per la hivernada en gran nombre d’algunes espècies.

La iniciativa ha estat organitzada per l’Associació Leader de Ponent i la Generalitat de Catalunya, i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Almenar i del Consell Comarcal del Segrià.

Infolleida