Almenar lliura els premis literaris de Sant Jordi 2019

27/04/2019

El Premi Literari de Contes Curts (la categoria principal del certamen) ha estat per l’obra La senyora Caterina, de Glòria Tomàs i Nus

L’Ajuntament d’Almenar va lliurar ahir al vespre els guardons als guanyadors dels Premis Literaris Sant Jordi 2019, certamen dotat amb 900 € i que enguany ha assolit la 12a edició. La guanyadora del Premi Literari de Contes Curts (la categoria principal del certamen) ha estat Glòria Tomàs i Nus amb l’obra La senyora Caterina; el segon premi ha correspost a Dolça infantesa, de Rosa Ramos i Palau, mentre que el tercer premi ha recaigut en Rosa Pons i Solà, amb el treball El meu hivern a Lisboa. El Premi Local ha estat per l’obra Seiem al Pedris, de Jordi Sorolla i Bardají. Han concorregut al premi 47 participants, 5 dels quals del mateix municipi.

 

Pel que fa a la 34a edició del Concurs Literari Sant Jordi de l’Institut d’Almenar, els guardonats en català han estat Iris Hernández Pacheco (1r ESO) i Adrià Robinet Torrelles (1r de Batxillerat) (Premi de Narrativa); Tania Martínez Sánchez (1r ESO) (Premi de Poesia); Ricard Ganau Capell (3r ESO) (Premi Mural Joan Brossa), i Yeray Alvarado Poveda (2n ESO) (Premi Bookface).

 

En la categoria de castellà, han estat guanyadors David Cosialls (1r ESO) i Míriam Borell (3r ESO) (Premi Haiku); Nuria Vila Nogueras (1r ESO) i Andreu Fiol Mateu (4rt ESO) (Premi Microrelat), i Adria Rubinat Torrelles (1r Batxillerat) (Premi Batxillerat).

 

La vetllada literària, celebrada al Local Social d’Almenar, va incloure sengles actuacions d’alumnes de l’Aula de Música municipal i de la coral de l’institut, dirigida per la professora Agnès Selles.

 

El Premi Literari de Contes Curts està adreçat a contes de temàtica lliure escrits en català per qualsevol persona nascuda el 2001 o en anys anteriors.

Infolleida