Almenar dedica la IX Setmana Cultural a les dones

22/11/2021

Dimarts 23 a les 18:30 hores l'alcaldessa d'Almenar, Teresa Malla, inaugurarà la IX Setmana Cultural a la sala 1 d'Octubre i tot seguit, a les 19 hores, començarà la primera activitat prevista: un cinefòrum sobre temes relacionats amb la violència patriarcal com el sexisme, la violència psicològica i física, els estereotips i els mites de l'amor romàntic a partir del visionat de diferents curtmetratges de cinema, a càrrec de la psicòloga Anna Lloret.

Dijous 25, Dia Contra la Violència envers les Dones, diferents associacions del muncipi llegiran un manifest i després, a les 19 hores, es representarà el monòleg d'amor, humor i ovaris "Ai, cony!" al local social, a càrrec de la companyia de teatre La Maleta, amb la col·laboraciçó de l'institut Català de les Dones.

Divendres es presentarà a la sala de la biblioteca el llibre "Calladeta no ets més maca" de l'autora Núria Prieto. El llibre recull el relat de 10 noies que han patit violència de gènere. Són relats ficticis a partir d'històries reals.

Dissabte estarà dedicada al teatre, amb l'obra "Per les ganes d'heretar", a càrrec de la companyia Génesis Teatro Peña Fragatina. Es farà a les 19 hores al local social.

Diumenge a dos quarts de deu del matí començarà una caminada culturals pels carrers del municipi on es podrà gaudir del patrimoni cultural local. A més, durant la caminada es podrà participar en un concurs fotogràfic enviant les fotos a INSTAGRAM amb el hastag #setmanaculturalalmenar. El premi del concurs serà un val de 20€ per consumir en qualsevol bar o restaurant adherit a la iniciativa.

D'altra banda, durant la setmana es podrà gaudir de dues exposicions. “Textures i lectures”, on l’art tèxtil de Palmira Rius i la literatura recent creada per autores lleidatanes conviuen en perfecta harmonia, es podrà veure fins al 30 de novembre a la sala de la biblioteca. L'altra mostra està formada per les obres participants en el 1r Premi d'Il·lustració del Segrià, que estarà exposada fins al 5 de desembre a la sala 1 d'Octubre en horari de tarda. Els dos projectes estan impulsats per l'Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià.
Infolleida