Almenar consolida la Fira Tast com una de les mostres culinàries més importants de la demarcació

24/10/2022

El diputat Jordi Verdú felicita la Paeria d’Almenar, el Gremi de Forners i Pastissers de Lleida, i Forn Oliva d’Almenar, per haver recuperat i millorat la ‘tortada’, tan típica del poble generacions enrere

Almenar ha celebrat la quarta edició de la Fira Tast, una fira de proximitat, amb productes locals i de temporada, organitzada per la Paeria d’Almenar i l’Associació Tastar i Menjar. Com a novetat d’enguany destaca la recuperació de la ‘Tortada’, un pastís creat pel Gremi de Forners i la Pastissers de les Terres de Lleida, i el forn de pa la Oliva d’Almenar, elaborat amb productes de km 0 i d’elaboració personalitzada, molt utilitzat antigament en cuina pels avantpassats de la zona i que vol donar significat a la fira i també al fet que el passat mes de juny el municipi va recuperar el tractament de Paeria.

El diputat Jordi Verdú ha felicitat a la Paeria d’Almenar i organització per la consolidació d’aquesta mostra, convertint-la en una de les fires culinàries més importants del territori. “Les fires són elements que donen notorietat i vida al municipi. Una quarta edició és sinònim d’una mostra ben consolidada, d’empoderament com a poble i d’arrelament de costums i tradicions, que ajuden a potenciar el talent dels nostres municipis i de la gent que hi habita”.
El diputat ha recordat que la fira Tast d’Almenar, a més, aposta pel producte local, la proximitat i el territori, convertint-se en un motor de generació de riquesa, desenvolupament comercial i arrelament als nostres pobles. “Per aquestes raons, és tot una satisfacció com a diputat de la Diputació de Lleida participar en fires com la d’avui, perquè vol dir que els pobles avancen, i avancen molt bé, com podem veure avui a Almenar.
La paera en cap d’Almenar, Teresa Malla, ha destacat que el municipi va ser pioner en organitzar certàmens culinaris i de gastronomia que apostaven pel producte KM 0 i de temporada. Mantenint-se com a únic municipi de la demarcació que té una Fira Tast. Sobre la Tortada, Malla posa en valor l’esperit emprenedor de l’Elisabeth Moron i el Daniel Sánchez, del Forn de Pa i Pastisseria Oliva, per elaborar aquest típic pastís almenarenc.

En aquest sentit, la paera considera que aquestes iniciatives, com la Fira, “són un atractiu per al turisme gastronòmic, que té un retorn molt important en l’economia del municipi, més enllà d’aquest cap de setmana”

A la presentació de la ‘Tortada’ també hi ha assistit Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Jesús Torrelles, president de PIMEC Lleida. Al tast hi han participat quasi 500 persones. El municipi preveu superar els visitants de l’edició de l’any passat.
Infolleida