Almenar aposta per un turisme de qualitat amb la posada en valor del seu patrimoni cultural, natural i històric

14/03/2022

Amb la creació de punts d’informació i el disseny d’un itinerari urbà de descoberta del patrimoni del municipi

Amb el suport de la Diputació de Lleida, Almenar ha finalitzat el projecte de senyalització patrimonial i turística dels punts d’interès del nucli d’Almenar, dins del projecte del Patronat de Promoció Econòmica ‘Paisatges de Ponent’.

 

L’objectiu principal del projecte és el foment del turisme de qualitat, a partir de la posada en valor del patrimoni del municipi, mitjançant la creació de punts d’informació i el disseny d’un itinerari urbà de descoberta del patrimoni de la vila d’Almenar.

 

La senyalització interpretativa i la creació d’aquest itinerari urbà permetrà aprofundir en el coneixement del nucli, tant per part dels visitants, com de la mateixa població de la zona, entenent aquest aprofundiment com una posada en valor del patrimoni cultural, natural i històric.

 

Les actuacions que s’han dut a terme és la incorporació d’11 elements de senyalització situats en el nucli antic del poble d’Almenar, entre d’altres al Trull del Tricot, Església de Santa Maria, Casa de la Vila, Plaça de l’Argolla, Capella de Sant Antoni de Pàdua, Casa Jan, Casa Tonot, Safarejos, Trull Casa del Xep, Clos de la Vila, Dipòsits de l’aigua i Ermita de Sant Sebastià.

 

Aquesta actuació, inclosa en el projecte del Patronat de Promoció Econòmica ‘Paisatges de Ponent’, està cofinançada per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Almenar amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de  31.041,34 €.

Infolleida