Almatret prepara l’onzena edició de la Xallenge David Duaigües de BTT

03/03/2020

La cursa se celebrarà el dia 8 de març amb dos recorreguts, de 44 i 22 quilòmetres, i s’esperen 400 participants

El vicepresident Jordi Latorre ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la Xallenge David Duaigües 2020 d’Almatret, que se celebrarà el dia 8 de març.

 

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions de l’alcalde d’Almatret, Jordi Tarragó; la presidenta del Club Ciclista i Excursionista Almatret, Montse Duaigües, i el representant de l’Esport a Lleida, Joan Segura.

 

Els inscrits opten per dos recorreguts, un de llarg de 44 km i un desnivell positiu de 1.134 metres, que està considerat de dificultat mitjana-alta; i un de curt, de 22 km i un desnivell positiu de 450 metres, amb una dificultat mitjana-baixa. Els participants sortiran de la plaça Major a les 9.00 hores i la cursa serà puntuable per al nou circuit de curses BTT de la Lliga Ponent. L’organització espera arribar als 400 inscrits amb la gran novetat de recuperar un dels trams més especials del recorregut amb una baixada significativa i de dificultat tècnica.

 

Segons ha recordat Montse Duaigües, la Xallenge té com a objectius principals gaudir de l’esport, de la naturalesa, de l’entorn i de la companyia d’altres bikers, així com recordar la figura de David Duaigües. La Xallenge no és una competició, sinó una marxa ciclista que es realitza a la localitat d’Almatret, tot i que molts dels inscrits s’ho prenen com a entrenament de cara a altres curses. Durant la jornada hi haurà activitats paral·leles per a aquells que no siguin participants i vulguin participar de l’esdeveniment.

 

Jordi Tarragó ha reconegut que la Xallenge és l’esdeveniment més important que s’organitza a Almatret i que compta amb el suport de molts voluntaris, que fan de la cursa una activitat única.

 

Jordi Latorre ha destacat que la prova serveix per promocionar el territori i recordar la figura de David Duaigües, tristament desaparegut el mes de juliol del 2009 en l’incendi d’Horta de Sant Joan.

 

Joan Segura ha dit, per la seva banda, que és molt important donar visibilitat a l’esport amb activitats com aquesta i que les administracions locals hi facin al costat.

Infolleida