Almacelles vol obrir un procès participatiu

13/05/2018

Per decidir la nova ubicació de l’Escola de Música i de la Biblioteca de la població

Almacelles vol redefinir l’actual edifici del Centre Cultural per ubica-hir la Biblioteca. Aquest supòsit faria necessari el trasllat de l’actual Escola Municipal de Música. Un trasllat no afectaria ni a l’Escola de Dibuix i Pintura ni a la seu de l’Associació de les Mestresses de Casa d’Almacelles, que continuarien estant al Centre Cultural.

L'opció amb més força és la de traslladar l’Escola Municipal de Música a l’antic edifici on hi havia la Residència d’Avis. Adaptar-la com a Escola de Música suposaria un cost de quatre-cents mils euros, i adequar aquest nou espai sobrer al Centre Cultural per ubicar la Biblioteca suposaria un cost addicional de 300.000 euros.

Ara, l'equip de govern d'Almacelles vol ampliar consensos amb els grups polítics de l’oposició, la direcció i alumnat de l’Escola Municipal de Música i amb el Departament de Cultura, i tirar endavant un procès participatiu perquè els veïns de la localitat puguin decidir el futur dels equipaments.

D'altra banda, aquesta setmana, Antoni Gelonch, un polifacètic mecenes d’arrels lleidatanes ha fet una donació de més de 4.000 volums de diferent temàtica al Punt de Lectura que Almacelles té en una de les sales del Centre Cultural d’Almacelles.
InfoLleida