Almacelles redueix l’horari de la il·luminació de Nadal com a mesura d’estalvi energètic

28/11/2022

Els llums de les places de la Vila i 1O s’apagaran a les 20:30 hores i els de la resta de carrers i espais públics a les 21:30

L’Ajuntament d’Almacelles redueix l’horari de la il·luminació de Nadal “com a mesura d’estalvi energètic per l’increment dels preus de la llum, però amb la intenció de mantenir l’esperit d’il·lusió i esperança de les dates nadalenques per tal que el poble llueixi ben engalanat durant les setmanes vinents”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart. Enguany, els llums nadalencs tindran un horari comercial, s’apagaran a les 21:30 hores, i la il·luminació de la plaça de la Vila i de la de l’1O es tancarà una hora abans, a les 20:30 hores.

L’alcaldessa, Vanesa Olivart, presidirà aquest divendres a les 18 hores l’encesa oficial dels llums de Nadal, a la plaça de la Vila. S’han instal·lat més de 15.000 bombetes per les places Fortuny, Santa Ninfa, 2 de març, Daurell, de la Mercè, l’1O i la Saira, i també s’han col·locat 28 banderoles lluminoses als carrers per a persones vianants, a les entrades del poble i al carrer Major. Davant de l’església, s’ha decorat com es fa tradicionalment un espai anomenat Parc de Nadal amb figures amb motius nadalencs, com els Reis Mags, un pessebre i un gran os de color blanc, figures fetes amb petits llums.

“Equilibri entre estalvi i suport als comerciants”

“Optem per mantenir ben viu l’esperit de Nadal amb la decoració i il·luminació essent conscients que hem de propiciar un equilibri entre les mesures d’estalvi i el suport als comerciants que preparen la campanya nadalenca. La pujada del preu de la llum afecta a totes les almacellenques i almacellencs, però tampoc volem un Nadal en la foscor, sense il·luminació. Per això, reduïm l’horari durant el qual els llums estaran encesos i l’adaptem a l’horari comercial, per donar suport també als comerços i persones emprenedores d’Almacelles que estan treballant per fer una bona campanya de Nadal”, explica Olivart.

Mercat de Nadal al centre històric

Abans de l’encesa oficial dels llums, està prevista una xocolatada popular i un espectacle infantil amb música. Per aquest dissabte, 26 de novembre el consistori també ha organitzat la celebració del Mercat de Nadal, al centre històric. Durant tot el dia, a la plaça de la Vila i al carrer Major, es farà aquest mercat on els comerços, entitats i associacions oferiran els seus productes i a les 12 hores hi haurà l’actuació de Krisolets Contacontes l’Estel Gabriel i a les 17 hores, una xocolatada popular seguida d’una actuació de titelles.

Infolleida