Almacelles porta al Defensor del Pueblo la no construcció subvariant nord de la N-240

19/06/2019

L’alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, ha demanat al Defensor del Pueblo que intercedeixi davant els responsables del Ministeri de Foment, per demanar que s'agiliti al màxim una solució al problema de mobilitat que es genera en el sector nord de la població pel trànsit pesat i agrícola.

Les autoritats i responsables del Ministeri de Foment es van comprometre fa més de 15 anys a la construcció d'una subvariant de la N-240 per tal de descongestionar el trànsit agrícola que havia suposat la posada en marxa de la variant nord de la N-240 al 1999, amb el tall i modificació del recorregut de molts dels principals camins del terme, molts dels quals suporten encara avui en dia un alt volum de trànsit de vehicles agrícoles i pesats. Com és el cas d'Agroserveis d'Almacelles que mou anualment més de 100.000 tones de gènere agrícola amb la qual cosa, mou més de 3.700 vehicles pesants anuals. Un trànsit que ara per ara es veu obligat a passar pel centre urbà d'Almacelles.

El govern estatal va preveure una partida d'1,9 milions d'euros i la redacció d'un projecte constructiu. El Ministeri, tot i la consignació en els pressupostos i la redacció del projecte al 2005, amb els diferents governs centrals que han passat des de 2002, mai no ha arribat a executar aquesta obra, tot i el compromís al qual sempre es va arribar amb tots els diferents ministres del ram. En aquest sentit, el 27 de setembre de 2018, el Ple de la Corporació Municipal d'Almacelles va aprovar una nova moció (la tercera en aquest sentit), recordant al Ministeri de Foment la manca de compromís en no haver iniciat encara les obres d'aquesta obra que porta un retard de prop de vint anys.


InfoLleida